Λαβωμένος Ολυμπιακός στο Κάουνας

Λαβωμένος Ολυμπιακός στο Κάουνας

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Κάουνας, όπου στην περυσινή Ευρωλίγκα γνώρισε βαριά ήττα 20 πόντων και σήμανε την αρχή του πρόωρου αποκλεισμού του από τα πλέι οφ της διοργάνωσης, επιστρέφει σήμερα (20.00) ο Ολυμπιακός και θα αντιμετωπίσει «λαβωμένος», λόγω της απουσίας του Χάκετ και της αμφίβολης συμμετοχής του Πρίντεζη (ενοχλήσεις στη μέση), τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Ο Πρίντεζης συμμετείχε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην τελευταία προπόνηση και θα αποφασίσουμε από κοινού, πριν από το τζάμπολ, αν παίξει. Δεν σκεφτόμαστε το περυσινό παιχνίδι», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ τόνισε ότι η λιθουανική ομάδα, παρά την 11η θέση στη βαθμολογία, είναι ανταγωνιστική, ειδικά αγωνιζόμενη ενώπιον των φιλάθλων της.

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι τους με την Νταρουσάφακα, θέλουν να επαναλάβουν την αποτελεσματική, αμυντική λειτουργία τους και να παίξουν γρήγορα στην επίθεση.

Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού έχει «παγώσει» την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Χάκετ, λόγω του σημερινού αγώνα με τη Ζαλγκίρις, ενώ ο Σφαιρόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη γίνει άλλη μεταγραφή, «γιατί μπορούμε να καλύψουμε το κενό, καθώς έχουμε τους παίκτες και αυτό πρέπει να γίνει με ομαδική προσπάθεια, αλλά και ατομική».

Στο σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής θα παίξουν: Ούνικς Καζάν – Μπασκόνια, Νταρουσάφακα – Ρεάλ, Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι, Μπάμπεργκ – Αναντολού Εφές, ενώ αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια Γκαλατασαράι – Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα, ΠΑΟ – Φενέρμπαχτσε.

Θρίλερ ΠΑΟ-Τζεντίλε

Τα ιταλικά ΜΜΕ (Sky Sports) «βοούν» για συμφωνία του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, ύστερα από την προχθεσινή συνάντηση του Ιταλού παίκτη με τον προπονητή των «πρασίνων» Τσάβι Πασκουάλ, στην Αθήνα. Ο Τζεντίλε έχει συμβόλαιο με την Αρμάνι μέχρι το καλοκαίρι του 2018 (1,1 εκατ. ευρώ ετησίως) και τον παραχωρεί με μορφή δανεισμού για τους 6 επόμενους μήνες, ενώ ο Πασκουάλ φέρεται να επιθυμεί μακροπρόθεσμη συνεργασία, μέχρι το 2018.

O 23χρονος Τζεντίλε επέστρεψε στην Ιταλία και χθες θα συναντούσε τον πρόεδρο των πρωταθλητών Ιταλίας Λίβιο Πρόλι για να διαπραγματευθεί ακόμη και τη λύση της συνεργασίας τους, ώστε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Nίκη ΑΕΚ, ήττα ΠΑΟΚ

H AEK ήταν καταιγιστική απέναντι στη βελγική Σαρλερουά, την οποία νίκησε εύκολα (89-69), έχοντας αμυντική και επιθετική συνέπεια και στα τέσσερα δεκάλεπτα (ημ. 56-35). Η έκτη νίκη της «Ενωσης», ύστερα από 9 αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη διατηρεί σταθερά στη 2η θέση του 5ου ομίλου (ισόβαθμη της γερμανικής Λούντβισμπουργκ) και σε τροχιά πρόκρισης για την επόμενη φάση των 20 ομάδων. Πέντε παίκτες των γηπεδούχων, προεξάρχοντος του Αμερικανού Ντίξον (23 π.), είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Ούκιτς 13, Σάκοτα 13, Μιλόσεβιτς 12, Ουίλιαμς 11).

Πιο νωρίς, το εύστοχο τρίποντο του Αμερικανού Πέινερς με ταμπλό ήταν εκπρόθεσμο και ο ΠΑΟΚ δεν απέφυγε την ήττα στην έδρα της τουρκικής Ουσάκ (78-77). Ο «Δικέφαλος» του Βορρά διατήρησε το πλεονέκτημα (είχε νικήσει με διαφορά 7 πόντων στον α΄ γύρο), σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ουσάκ.

Στα 5΄΄ πριν από τη λήξη, οι γηπεδούχοι κέρδισαν βολές, αλλά αστόχησε δις ο Ογκαστ. Οι Πέινερς (19 π.) και Σάιμπερτ (11 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ, ενώ η Ουσάκ είχε τον Φρεϊμάνις (18 π.) και τον Χάρισον (16 π.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή