«Ερυθρόλευκη» νίκη με σβηστές μηχανές

«Ερυθρόλευκη» νίκη με σβηστές μηχανές

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαγγελματικό χαρακτήρα είχε η ένατη νίκη του Ολυμπιακού στη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (73-65), στο ΣΕΦ. Αν και η προσφορά θεάματος ήταν χαμηλής ποιότητας, ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δυνατό «μακιγιάζ», καλύπτοντας τις απουσίες των Πρίντεζη, Χάκετ και αξιοποιώντας την γνώριμη αποτελεσματική άμυνά τους.

Ο Σπανούλης έπαιξε χωρίς να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατό του, με αποτέλεσμα ο ρόλος του πρωταγωνιστή να δοθεί στον τρίτο αρχηγό του Ολυμπιακού Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός πρόσφερε τις κατάλληλες λύσεις από τη γραμμή του τριπόντου και με τρία εύστοχα σουτ στο πρώτο τετράλεπτο του β΄ δεκαλέπτου, έδωσε στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά προβάδισμα 13 πόντων (35-22 στο 24΄, ημ. 45-34). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα κεκτημένα τους στην τρίτη περίοδο, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, καθώς στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου αποτέλεσαν πρωτοφανή εξαίρεση των σερβικών ομάδων, με την αστοχία τους στα τρίποντα…

Οι φιλοξενούμενοι είχαν 2/17 τρίποντα (12%), το θέαμα «κακοποιήθηκε» και από τις δύο ομάδες (επιμέρους σκορ 11-9 στο 3ο δεκάλεπτο) και στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει την 9η νίκη του άρχισε να σκέφτεται το αυριανό, εκτός έδρας παιχνίδι, με την Μπάμπεργκ και το ταξίδι στη Γερμανία.

Χειρουργήθηκε χθες στην Πάντοβα ο Ντάνιελ Χάκετ, παρουσία του γιατρού του Ολυμπιακού και η αποθεραπεία του υπολογίζεται στους έξι μήνες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 15 (1), Μπιρτς 1, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 5, Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 11, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 18 (4), Αθηναίου 2.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ουόλτερς 4, Ντάνγκουμπιτς 4, Μίτροβιτς 2, Λάζιτς, Ντόμπριτς 1, Σιμόνοβιτς 4, Τζένκινς 5 (1), Γκούντουριτς 12, Γιόβιτς 16 (1), Κούζμιτς 13, Μπιέλιτσα 4.

• Στον απόηχο της παραχώρησης του Αλεσάντρο Τζεντίλε που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, η Αρμάνι και ο Παναθηναϊκός Superfoods θα παίξουν σήμερα (21.00) στο «Φόρουμ» του Μιλάνου για τη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους, ύστερα απ’ αυτή που έχουν πετύχει στη Γερμανία με αντίπαλο την Μπάμπεργκ, ενώ οι γηπεδούχοι (4 νίκες – 8 ήττες) βρίσκονται εκτός τροχιάς πρόκρισης στα πλέι οφ και έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται περισσότερο για την υπεράσπιση της υστεροφημίας τους.

• Εβδομη νίκη για τον Αρη στη 10η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας εύκολα (85-58) της ισραηλινής Ναχαρίγια στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Μαρμπλ (16 π.) και Κάμινγκς (15 π.).

Στην έδρα της πρωτοπόρου του 5ου ομίλου Μπεσίκτας (7 νίκες – 2 ήττες), από την οποία ηττήθηκε στον αγώνα του α΄ γύρου, θα δοκιμασθεί σήμερα (19.00) η ΑΕΚ (6 νίκες – 3 ήττες) για τη 10η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ (4 νίκες – 5 ήττες) θα υποδεχθεί στο κλειστό της Πυλαίας (21.00) τη Βαρέζε (2 νίκες – 7 ήττες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή