Επίδειξη δύναμης του ΠΑΟ στο Μιλάνο

Επίδειξη δύναμης του ΠΑΟ στο Μιλάνο

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωλίγκα… άρχισε μόλις χθες, στην 13η αγωνιστική, για τον Μάικ Τζέιμς. Ο δεινός Αμερικανός σκόρερ οδήγησε τον Παναθηναϊκό Superfoods στην όγδοη νίκη και δεύτερη εκτός έδρας (86 – 72), κόντρα στην Αρμάνι, ανταποδίδοντας πρώτη φορά την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι «πράσινοι» μετά τον αυτοτραυματισμό του, λόγω εκνευρισμού, προ τριών μηνών.

Ο Mάικ Τζέιμς ανέλαβε επί προσωπικού στο δεύτερο δεκάλεπτο να αλλάξει την ισορροπημένη εξέλιξη του αγώνα και σε διάστημα 9 λεπτών σκόραρε 9 πόντους, επιδεικνύοντας περίσσια αυτοπεποίθηση στις επιλογές του. Οι «πράσινοι» ύστερα από τη νωθρή αρχή στην πρώτη περίοδο (21 – 16), πέτυχαν σερί 11 πόντων, ενώ η Αρμάνι δεν σκόραρε επί πέντε λεπτά. Προηγήθηκαν 21 – 27, αλλά χρειάσθηκε το ξέσπασμα της απόδοσης του Τζέιμς για να τελειώσουν το ημίχρονο, με επιμέρους σκορ (8 – 24) και διψήφιο προβάδισμα (29 – 40). Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Καλάθη και Τζέιμς από τον Πασκουάλ, αποδείχτηκε καταλυτική, καθώς ο πρώτος εκτελούσε τον καθοδηγητικό ρόλο του πλέι μέικερ και ο δεύτερος έπαιξε… απελευθερωμένος από την οργάνωση του παιχνιδιού, στη φυσική θέση του σούτινγκ γκαρντ, σκοράροντας ποικιλοτρόπως με τρίποντο, κάρφωμα και καλάθι στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Το σχήμα των τριών περιφερειακών από τον Πασκουάλ (Καλάθης, Τζέιμς και τον Φελντέιν αντί του Παππά) βελτίωσε την απόδοση του «τριφυλλιού» στο 3ο δεκάλεπτο. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας, το ικανοποιητικό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (κυμάνθηκε στο 40%) και η εξασφάλιση των αμυντικών ριμπάουντ, μετά τα άστοχα σουτ των γηπεδούχων (11 πόντοι στην 3η περίοδο), χαρακτήρισαν την τακτική του Παναθηναϊκού. Η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στους 22 πόντους (42 – 64 στο 30΄) και προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες των Μιλανέζων στο πρόσωπο του Κροάτη τεχνικού, Γιάσμιν Ρέπεσα. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τζέιμς συνέχισε το ρεσιτάλ του, το παιχνίδι είχε κριθεί συνολικά από τους περιφερειακούς παίκτες των φιλοξενουμένων, ενώ οι ψηλότεροι συμπαίκτες του ΠΑΟ (Σίνγκλεντον, Μπουρούσης, Φώτσης) δεν χρειάσθηκε να συνεισφέρουν περισσότερους από 23 πόντους.

ΑΡΜΑΝΙ: Μακ Λιν 16, Χίκμαν 5, Καλνιέτις 7 (1), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς 9 (1), Μάτσβαν 8, Τσιντσιαρίνι, Σάντερς 10, Αμπάς, Σερέλα 5 (1), Σίμον 5 (1).

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 8 (1), Νίκολς, Ρίβερς 12 (3), Τζέιμς 19 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 10 (1), Καλάθης 16 (2).

Mπάμπεργκ – Ολυμπιακός

Ο βαθμός δυσκολίας, συγκριτικά με το προχθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αναμένεται να είναι υψηλότερος για τον Ολυμπιακό στη Βαμβέργη, όπου η Μπάμπεργκ θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» (21.00) για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η γερμανική ομάδα παρά την άσχημη, μέχρι τώρα, πορεία της στοχεύει στην επανάληψη της περυσινής νίκης της.

Ο Ολυμπιακός, που στοχεύει στην πέμπτη νίκη μακριά από την έδρα του, έχει δείξει στους 4 τελευταίους νικηφόρους αγώνες του ότι παίζει στον «αυτόματο πιλότο», αφομοιώνει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις απουσίες σημαντικών παικτών του και σε αντίθεση με την πορεία του στην περυσινή διοργάνωση, δεν πελαγοδρομεί, λόγω των σοβαρών τραυματισμών. Νέο πρόσωπο στη γερμανική ομάδα θα είναι ο Αμερικανός Μακ Νιλ, που έπαιξε πέρυσι στον Αρη.

Εκτός δράσης για ενάμιση μήνα, λόγω τραυματισμού στο αριστερό γαστροκνήμιο, θα μείνει ο Στράτος Περπέρογλου της Μπαρτσελόνα, η οποία έχει, ήδη, πληγεί από σοβαρούς τραυματισμούς (Ναβάρο, Κόπονεν, Κλαβέρ).

Ηττα για ΑΕΚ, νίκη ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε (82 – 68) από την Μπεσίκτας για τη 10η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν προλάβει να… παίξει, από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, η Ενωση αναγκάστηκε να «κυνηγά» την ανατροπή διαφοράς 17 πόντων (28 – 11). Η Μπεσίκτας διατήρησε το προβάδισμα, άνω των 11 πόντων, μέχρι τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ μείωσε μέχρι τους οκτώ (71 – 63), αλλά η τουρκική ομάδα εξασφάλισε την όγδοη νίκη της και υποχρέωσε την αντίπαλό της στην τέταρτη ήττα της. Οι Μιλόσεβιτς (15π.), Ούκιτς (11π.), Σάκοτα (11π.) και Ντίξον (10π.) συνέθεσαν την τετράδα των πρώτων σκόρερ, ενώ από την Μπεσίκτας πρωταγωνίστησαν οι Τόμπσον (17π.) και Στίματς (16π.).

Ο ΠΑΟΚ έφθασε τις πέντε νίκες στον 3ο όμιλο, επικρατώντας της Βαρέζε (78 – 69) στην Πυλαία, έχοντας κορυφαίους τους Αμερικανούς Κλάντον (15π.) και Σάιμπερτ (15π.).

• Ρεβάνς για την ήττα των Σακραμέντο Κινγκς από τους Μιλγουόκι Μπακς, πριν από τρεις εβδομάδες, πήρε ο Λεμπρόν Τζέιμς που σκόραρε 35 πόντους (5/9 τρ., 13 ριμπ., 7 ασ.) και οδήγησε τους πρωταθλητές του ΝΒΑ στη νίκη (114 – 108). Είκοσι πέντε πόντους και 13 ριμπάουντ είχε ο Αντετοκούνμπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή