Παραδόθηκε στη Γερμανία ο Ολυμπιακός

Παραδόθηκε στη Γερμανία ο Ολυμπιακός

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κακός δαίμονας» του Ολυμπιακού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έγινε η Μπάμπεργκ, που νίκησε 82-68 και ανέκοψε τη νικηφόρα πορεία των τεσσάρων προηγούμενων παιχνιδιών του. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, η ευστοχία τους στα τρίποντα κυμάνθηκε ξανά σε χαμηλά επίπεδα και συνολικά η απόδοσή τους δεν ήταν πειστική, δίνοντας κάθε δικαίωμα στην Μπάμπεργκ να πάρει τον ρυθμό και την ψυχολογία του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός δεν… εμφανίστηκε στο γήπεδο της Μπάμπεργκ για το πρώτο ημίχρονο ή ακριβέστερα δεν ήταν η ομάδα που προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, ισάριθμες, μακριά από την έδρα του. Το αρχικό 11-0 στο πρώτο τρίλεπτο, ήταν ο χειρότερος οιωνός για ό,τι ακολούθησε στα επόμενα 17 λεπτά στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν, παρά δύο, πενήντα πόντους και ήταν… αγνώριστοι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ιδιαίτερα στην άμυνα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έπαιξαν με συγκέντρωση, δέχθηκαν εύκολα καλάθια, τρίποντα από αμαρκάριστα σουτ και η αντίδρασή τους ήταν σπασμωδική και χωρίς διάρκεια. Η γερμανική ομάδα έπαιξε με την ίδια ταχύτητα και πετυχημένους αυτοματισμούς στην επίθεσή της. Στον αντίποδα, ακόμα και η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Σπανούλη, Γκριν και Λοτζέσκι, δεν προκάλεσε επιθετική ευφορία στον Ολυμπιακό που μείωσε μέχρι τους 10 πόντους (31-21 στο 14΄), αλλά η Μπάμπεργκ «απάντησε» άμεσα και η διαφορά έφτασε μέχρι τους 21 πόντους (48-27).

Ο Ολυμπιακός πίεσε την Μπάμπεργκ στην κυκλοφορία της μπάλας και αποσυντόνισε τους γηπεδούχους στο τρίτο δεκάλεπτο που είχαν παραγωγή, μόλις, έντεκα πόντων. Αν υπήρχε αξιόπιστη απειλή για το γερμανικό καλάθι από τους ψηλούς του Ολυμπιακού, η διαφορά του σκορ θα μπορούσε να μειωθεί περισσότερο και από τους 9 πόντους (59-50 στο 30΄).

Η Μπάμπεργκ, όμως, δεν πανικοβλήθηκε και… εκμεταλλεύθηκε την τραυματική εμπειρία προηγούμενων αγώνων όταν έχανε «δικά» της παιχνίδια. Οκτώ πόντοι από τον Μίλερ και 13 συνολικά μέχρι το 34΄, διατήρησαν διαφορά ασφαλείας για την πέμπτη νίκη της Μπάμπεργκ.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 17 (2), Μέλι 13 (1), Ζήσης 9 (1), Νίκολιτς, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 5, Λο, Στρέλνιεκς 9 (1), Βερεμένκο, Μίλερ 20 (5), Χίκμαν, Ραντόσεβιτς 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 8, Μπιρτς 6, Γιανγκ 9, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (2), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 11 (1), Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου.

ΠΑΟ – Μπασκόνια

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στο Μιλάνο πριν από 48 ώρες και έχοντας αυξημένη πεποίθηση για τη σταδιακή προσέγγιση των υψηλών δυνατοτήτων του, σύμφωνα με τους παίκτες που διαθέτει, ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται σήμερα (21.00) στο ΟΑΚΑ την Μπασκόνια και στοχεύει στην ένατη νίκη που θα τον φέρει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» έχουν μόνο μία εντός έδρας ήττα (Ολυμπιακός) σε έξι παιχνίδια και εφόσον συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, θα περάσουν στην πρώτη τετράδα, διεκδικώντας σταδιακά, εκτός από την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή