Ποιοτική προσθήκη με μικρό ρίσκο ο Ουότερς για τον Ολυμπιακό

Ποιοτική προσθήκη με μικρό ρίσκο ο Ουότερς για τον Ολυμπιακό

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oικονομική επιλογή που δεν εντυπωσιάζει, αλλά διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία –εκτός Ευρωλίγκας– και μπορεί να παίξει συμπληρωματικό ρόλο στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, όπως επιθυμεί και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αποτελεί ο Ντομινίκ Ουότερς που θα αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Χάκετ. Ο Αμερικανός γκαρντ (30 χρ., 1.85 μ.) είναι γνώριμος από την περυσινή θητεία του στον Αρη, ενώ στη φετινή περίοδο έπαιξε μέχρι πρότινος στην ιταλική Καντού, η οποία θα λάβει 200 χιλιάδες ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη (εξάμηνο συμβόλαιο, εκατό χιλιάδες ευρώ).

Ο Ολυμπιακός κατέληξε στην απόκτηση του Ουότερς με τρία δεδομένα. Πρώτον, στη συγκεκριμένη χρονική φάση υπάρχουν ελάχιστοι ελεύθεροι Αμερικανοί παίκτες που αξίζουν την προσοχή. Δεύτερον, ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν ήθελε σταρ για τον αντι-Χάκετ, καθώς στην περιφέρεια της ομάδας υπάρχει η ηγετική παρουσία του Σπανούλη. Τρίτον, η οικονομική πολιτική του Ολυμπιακού είναι «σφιχτή» τα τελευταία τρία χρόνια και υπάρχει «κόφτης» για τις προσθήκες παικτών στον βασικό «κορμό», ιδιαίτερα μεσούσης της περιόδου.

Δεν συνεπάγεται, όμως, ότι το κόστος της μεταγραφής του Ουότερς που θα τεθεί στη διάθεση του Σφαιρόπουλου για τον αυριανό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, θα αποδειχθεί… ανάλογο της προσφοράς του, αφού ο Ουότερς μπορεί κάλλιστα να αποδώσει με φερεγγυότητα και να προσφέρει στον Ολυμπιακό πολύτιμες βοήθειες. Οι συγκρίσεις με το αντίπαλο δέος του Παναθηναϊκού είναι αναπόφευκτες και θα γίνουν, οσονούπω, στις τρεις αναμετρήσεις των «αιωνίων» για την Ευρωλίγκα (6/1, ΣΕΦ), τον ημιτελικό Κυπέλλου (15/1, ΣΕΦ) και το ντέρμπι πρωταθλήματος (25/1, ΟΑΚΑ). Οι «πράσινοι» μετά την απόκτηση του Τζεντίλε, διαθέτουν ακριβό και λίαν ποιοτικό ρόστερ, μέχρι και τη 12η θέση. Στη βασική πεντάδα, αλλά και στον πάγκο του «τριφυλλιού» κυριαρχούν οι Αμερικανοί παίκτες και ο Πασκουάλ αναζητεί την εμπέδωση της αγωνιστικής «χημείας» που διαθέτει, ήδη, ο Ολυμπιακός και δεν την διαταράσσει με αλλαγές, παρά μόνο αν είναι αναγκαστικές, ενώ «αχίλλειος πτέρνα» εξακολουθεί να είναι η θέση του σέντερ, παρά την… ιώβεια υπομονή του Σφαιρόπουλου για τον Γιανγκ.

Ενόψει του αγώνα με τη Φενέρ, οι πιθανότητες επιστροφής του Γιώργου Πρίντεζη είναι μειωμένες, αλλά θα κριθεί σήμερα, ενώ στη Φενέρ, προετοιμασία άρχισε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα τιμήσει τους Σλούκα και Αντιτς πριν από την έναρξη του αγώνα.

Στον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Μποχωρίδης λόγω θλάσης στον αριστερό μηρό δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στο Καζάν για τον αγώνα με την Ούνικς, μεθαύριο.

• Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν ο Αμερικανός Θαντέους Μακ Φάντεν, ενώ στην ΑΕΚ επιστρέφει ο Μιχάλης Κακιούζης, ως υπεύθυνος αναζήτησης παικτών.

• Ο Κολοσσός πέτυχε την έκπληξη της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα, νικώντας την ΑΕΚ (86-73) στη Ρόδο. Τα άλλα αποτελέσματα: Κόροιβος – ΠΑΟΚ 80-82, Απόλλων – Κύμη 75-60, Δόξα – Τρίκαλα 72-80, Αρης – Λαύριο 98-77, Ολυμπιακός – Προμηθέας 90-63, ΠΑΟ – Ρέθυμνο 116-83.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή