Αντεξε στο τέλος ο Ολυμπιακός

Αντεξε στο τέλος ο Ολυμπιακός

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθεκτικός στην κάλυψη των αισθητών απουσιών του και ανατρέποντας τις αρνητικές προδιαγραφές, με το γνώριμο πάθος που αντλεί από την έδρα του, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρμπαχτσε (71-62) και «έκλεισε» θέση στην πρώτη τετράδα, με την ολοκλήρωση του α΄ γύρου της Ευρωλίγκας. Για 30 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός σε άμυνα και επίθεση και χάρις στην ομοιογένεια και την προπονητική τακτική του (έπαιξαν 8 παίκτες) καθήλωσε την τουρκική ομάδα, αλλά «λαχτάρησε» στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς δέχτηκε 22 πόντους και σκόραρε 13.

Η Φενέρ μείωσε μέχρι τους 4 πόντους (65-61), αλλά ο Ολυμπιακός δεν «πέταξε τον ιδρώτα» του και έβαλε σε… λειτουργία τα αντανακλαστικά της εμπειρίας του σε παρόμοιες εξελίξεις ανατροπών.

Χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ο Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμους πόντους από τους Παπαπέτρου, Μπιρτς και Γιανγκ, ενώ στο α΄ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι δεν «χάλασαν» απλά τα στατιστικά ευστοχίας των αντιπάλων τους, αλλά περιόρισαν τους Σλούκα, Ντατόμε και Ούντο.

Ο Σλούκας στην πρώτη επιστροφή του στο ΣΕΦ, ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, ήταν φανερά επηρεασμένος και έδειξε ευάλωτος ψυχολογικά. Ο Σπανούλης αξιοποίησε στο έπακρο τον Μπιρτς με τρεις ασίστ και ισάριθμες στον Γιανγκ, ενώ η καθολική επικράτηση του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε από την ευστοχία των τριπόντων και των διπόντων. Τρία τρίποντα από τον Γκριν, δύο από τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου σταθεροποίησαν τη διαφορά του σκορ σε διψήφιο αριθμό πόντων και της έδωσαν ανοδική κατεύθυνση για το 40-21 του πρώτου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερις φορές διπλάσια διαφορά στο πρώτο εικοσάλεπτο, ως απόρροια του πάθους και της ενέργειας που ξεχείλιζαν στο παρκέ της έδρας του.

Με εξαίρεση του Γιαν Βέσελι, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειχναν να έχουν μείνει στην Κωνσταντινούπολη, ενώ και ο Σέρβος τεχνικός, όσο κι αν έβαλε τις φωνές ή άλλαξε χρώμα στο πρόσωπό του, δεν κατάφερε με καμία παρέμβασή του να αλλάξει τη ροή του αγώνα, που εξελίχθηκε σε «ερυθρόλευκη» επίδειξη δύναμης.

Η Φενέρ γνώρισε την έκτη ήττα της στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας και από τη δεύτερη θέση που κατείχε, μέχρι και πριν από τέσσερις αγωνιστικές, βρίσκεται πλέον στην έκτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 11 (3), Μπιρτς 10, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 12 (2), Σπανούλης 7, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 8 (2), Λοτζέσκι 14 (2).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 3, Μαχμούτογλου, Αντιτς 5 (1), Σλούκας 10 (1), Αρνά, Νάναλι 2, Βέσελι 22, Κάλινιτς 1, Ντίξον 9 (1), Ντατόμε 10 (2).

• Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης 78-80, Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-67. Σήμερα: Ούνικς Καζάν – Παναθηναϊκός, Γκαλατάσαραϊ – Μπάμπεργκ, Μπαρτσελόνα – Νταρουσάφακα.

Δοκιμασία ΠΑΟστο Καζάν

Στο παγωμένο Καζάν της ασιατικής Ρωσίας, όπου… κατοικοεδρεύει ο Κώστας Καϊμακόγλου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αγωνισθεί ο Νίκος Ζήσης και ο Ιαν Βουγιούκας με τη φανέλα της Ούνικς και έχει καθίσει στον πάγκο της, ο Αργύρης Πεδουλάκης, θα δοκιμαστεί σήμερα (18.00) ο Παναθηναϊκός Superfoodς για τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» θέλουν να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο, με τη δέκατη νίκη τους, πέμπτη συνεχόμενη και τρίτη εκτός έδρας, απέναντι στην ρωσική ομάδα που βρίσκεται στην 13η θέση, έχει το… αντίστροφο ρεκόρ νικών-ηττών (5 – 9) από τον ΠΑΟ και θέλει να υπερασπιστεί, πρωτίστως, το γόητρό της, καθώς οι πιθανότητες πρόκρισης είναι αρκετά λίγες. Η νίκη επιβάλλεται για τον Παναθηναϊκό Superfoods, όπως υποστήριξε ο Τσάβι Πασκουάλ που περιμένει από τους παίκτες του αμυντική συγκέντρωση και ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

«Εχουμε βρει ρυθμό στα τελευταία παιχνίδια και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Θα πρέπει να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες που δείχνουμε ότι έχουμε τον τελευταίο μήνα» κατέληξε ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος στο αμυντικό πλάνο του, εκτός του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης, Κιθ Λάνγκφορντ, έχει στοχεύσει στον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό των Αμερικανών Κόλομ και Ουίλιαμς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή