Ευρωλίγκα: Με τη δύναμη της έδρας επιβίωσε ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Με τη δύναμη της έδρας επιβίωσε ο Παναθηναϊκός

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Από το «καναβάτσο» που βρέθηκε στα τελευταία 86 δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός Superfoods, σηκώθηκε από το… «ρίνγκ» του Ολυμπιακού σταδίου και οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση (κανονική διάρκεια 70-70), έβγαλε «νοκ αουτ» την Εφές Ανατόλου (92-81) και ουσιαστικά «πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα» την τουρκική ομάδα για τον πανομοιότυπο τρόπο που είχε χάσει στην Κωνσταντινούπολη. Η δέκατη νίκη των «πρασίνων» σταθεροποιεί την τροχιά πρόκρισης τους και τους δίνει το δικαίωμα να εξακολουθούν να έχουν βλέψεις και για την πρώτη τετράδα για το πλεονέκτημα έδρας.  

 

Ο Τζέιμς ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο μεγαλύτερο διάστημα της συμμετοχής του, αλλά «λύτρωσε» την ομάδα του από την γραμμή των ελεύθερων βολών με την καθοριστική ευστοχία του, αλλά ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης των νικητών, με την σταθερή απόδοση του. Στην παράταση, ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε με παρορμητισμό από την αποφυγή της ήττας στην κανονική διάρκεια και ουσιαστικά και δυο τρίποντα του Ρίβερς και του Γκάμπριελ, έδωσαν προβάδισμα έξι πόντων (78-72), ενώ η Εφές δεν είχε άλλες δυνάμεις και καθαρή σκέψη για να κέρδιζε στο έξτρα πεντάλεπτο, ό,τι έχασε στα 40 λεπτά του αγώνα.
 

Oι…παθογένειες του δεύτερου μεταβατικού σταδίου (λόγω αλλαγής προπονητή και τριών παικτών) που διανύουν οι «πράσινοι» σε διάστημα 5 μηνών από την έναρξη της φετινής περιόδου και δεν του επέτρεψαν να διατηρήσει διψήφια διαφορά στο προβάδισμα που είχε στο α’ ημίχρονο. Τα κενά της ομογένειας, κυρίως στην επίθεση των γηπεδούχων, δεν τους έδωσε το δικαίωμα να διευρύνουν το 35-23 στο 16’ και να «στολίσουν» με μεγαλύτερη συνεισφορά, την εξαιρετική απόδοση του Αλεσάντρο Τζεντίλε που ήταν και ο πρώτος σκόρερ, με 13 πόντους και αστοχώντας μόνο σ’ ένα σουτ δυο πόντων. «Άφαντοι» οι Τζέιμς σε οκτώ λεπτά συμμετοχής και Σίνγκλεντον σε 18 λεπτά,  σε χαμηλούς τόνους ο Καλάθης (2π.) και αντίθετα ο Κέι Σι Ρίβερς αποτέλεσε σταθερή «πηγή» πόντων.
 

Oι 32 πόντοι της Εφές ήταν απόδειξη καλής αμυντικής προσπάθειας του Παναθηναϊκού Superfoods που είχε μελετήσει τα επιθετικά σύστηματα της τουρκικής ομάδας, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του, μέχρι το 23’ (48-41). Στην αντεπίθεση της Εφές, οι «πράσινοι» άρχισαν να οπισθοχωρούν και έδειχναν να μην είχαν δεύτερο πλάνο. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι το άγχος των αντιπάλων τους, «αγκάλιασαν» την νίκη στα τελευταία 86 δευτερόλεπτα. Δυο βολές του Γκρέιντζερ για το 62-63, τρίποντο του Σίνγκλεντον για το 65-63 (1’ 05’’), ίδια «απάντηση» από τον Ερτελ (65-66 στα 43’’), καλάθι του Μπράουν για το 65-68 στα 11’’, δυο βολές του Τζέιμς (67-68 στα 9’’), δυο βολές από τον Μπράουν (67-70 στα 7’’) και 3 βολές και πάλι από τον Τζέιμς (70-70 στα 4’’) οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση και κατά «διαβολική» σύμπτωση, είχε το ίδιο σκορ με την κανονική διάρκεια του αγώνα στο «Αμπντί Ιπεκτσί».
 
Σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας του Παναθηναϊκού και της Εφές, δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα και για τις δυο ομάδες, γιατί οι αγώνες κρίθηκαν στην παράταση και θα μετρήσει η συνολική διαφορά πόντων (επίθεση-άμυνα).
 
ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 2, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 23 (5), Τζέιμς 14, Φώτσης 5 (1), Φελντέιν, Γκάμπριελ 10 (2), Τζεντίλε 15 (1), Μπουρούσης 14, Καλάθης 6.
 
ΕΦΕΣ: Τόμας 11 (3), Χόνεικατ 11 (1), Μπράουν 12, Οσμαν 9 (1), Γκρέιντζερ 14 (1), Ομιτς 2, Ερτελ 15 (1), Πολ, Ντάντσον 7. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή