Εμεινε στο… ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Εμεινε στο… ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το ζενίθ στο ναδίρ, λόγω της γνώριμης «διπροσωπίας» του από την αρχή της φετινής περιόδου, βρέθηκε ο Παναθηναϊκός Superfoods στην Κωνσταντινούπολη και τρεις ημέρες μετά τη νίκη-πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό, παρουσιάστηκε… αγνώριστος απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, η οποία μετέτρεψε σε «μονόπρακτο» το ντέρμπι των ισόβαθμων (84-63). Η ψυχολογική διαχείριση των «πρασίνων», ύστερα από τη σπουδαία νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους, βαθμολογείται με… μηδέν και για τον προπονητή και για τους παίκτες, καθώς η απαιτούμενη πρόοδος στην πνευματική συγκέντρωση και στην αγωνιστική συνέπεια, έκαναν «πισωγύρισμα» στην έδρα της Φενέρ. Κανένα ψήγμα ανταγωνισμού και καμία ουσιαστική δικαιολογία. Ο Παναθηναϊκός ήταν… προσκεκλημένος στο «πάρτι» της Φενέρ και επιστρέφει στην Αθήνα με νέα ερωτήματα για την κατεύθυνση της αγωνιστικής «πυξίδας» του.

H αιφνιδιαστική απουσία του σέντερ Ούντο, πριν από το τζάμπολ, δεν επηρέασε τους γηπεδούχους που βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του νεαρού Ντουβεριόγλου στο α΄ ημίχρονο (44-28) και ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods είχαν μείνει στις… δάφνες της νίκης τους, κόντρα στον Ολυμπιακό. Οκτώ λάθη στην επίθεση (σταθερή συγκομιδή μόνο από Σίνγκλεντον και Τζέιμς) και αμυντική ολιγωρία που μαρτυρούσε και πιθανή κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, χαρακτήρισαν το παιχνίδι των «πρασίνων» στο πρώτο 20άλεπτο. Η Φενέρ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (32-20), επέβαλε τον ρυθμό της και δημιούργησε νταμπλ σκορ  και διαφορά ασφαλείας. Η Φενέρ έφτασε στο συν 21 στο 25΄ (54-33), ο Παναθηναϊκός Superfoods αντέδρασε και πάλι με χαρακτηριστική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί έως τους 15 πόντους (60-45) και να μην υπάρξει καμία ανησυχία για την τουρκική ομάδα.

Η κατάρρευση του ΠΑΟ ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάλυψε με ευκολία και τη διαφορά της ήττας στον πρώτο γύρο (9 πόντοι), αρχίζοντας βαθμολογική αντεπίθεση για να προλάβει την πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Αντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 10 (2), Νάναλι 8 (2), Βέσελι 13, Κάλινιτς 6, Ντίξον 5 (1), Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4).

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.

• Η θετική αντίδραση του Ολυμπιακού, μετά την εντός έδρας ήττα στον ημιτελικό Κυπέλλου και τον αποκλεισμό, είναι το ζητούμενο στο σημερινό παιχνίδι με την Μπασκόνια (21.00) στο ΣΕΦ για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» (12 νίκες-5 ήττες) θα εξασφαλίσουν πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την Μπασκόνια (11 νίκες-6 ήττες), αν διπλασιάσουν τις νίκες τους.

«Η απώλεια του Κυπέλλου μας δίνει έξτρα κίνητρο. Θέλουμε να αντιδράσουμε» παραδέχθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Πρέπει να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια και την ικανότητά τους στο τρανζίσιον. Θέλουμε να λειτουργήσουμε έξυπνα στην επίθεση. Να βρούμε τις αδυναμίες τους».

Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔ, ο Ολυμπιακός επανέλαβε τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία στον ημιτελικό με τον ΠΑΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή