Δεν αποχωρίζεται την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός

Δεν αποχωρίζεται την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψυχολογική συσπείρωση έναντι των τριών ηχηρών απουσιών του, η εκδήλωση της γνώριμης ομοιογένειας από τους εκάστοτε παρόντες παίκτες και η θετική ανταπόκριση του Ερικ Γκριν στον χρόνο συμμετοχής που του δόθηκε προσέφεραν συνδυαστικά την 6η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού, στο παγωμένο Καζάν, κόντρα στην Ούνικς (75-90) και τη σταθερή διατήρησή του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ύστερα από 21 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα.

Η νίκη της Φενέρ επί της ΤΣΣΚΑ για δεύτερη φορά έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ισοβαθμήσει με την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ η τουρκική ομάδα απέκτησε σταθερό προβάδισμα για την τέταρτη θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο (36-56) και είχαν εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (20/36) και τρίποντα (14/25), απέναντι στην επιπόλαιη και χαλαρή άμυνα της ρωσικής ομάδας, ενώ, στον αντίποδα, η φρούρηση του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης Κιθ Λάνγκφορντ από τον Κώστα Παπανικολάου ήταν αποτελεσματική στη μείωση των ποσοστών του Αμερικανού παίκτη (6/15 διπ., 3/8 τρ.).

Με πνευματική συγκέντρωση και αμυντική συνέπεια, ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην Ούνικς να τον απειλήσει για 25 λεπτά και μπορεί οι γηπεδούχοι να βελτίωσαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και συνηθίζουν, αλλά ο έλεγχος του ρυθμού είχε «κλειδώσει» στα χέρια των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Με διαφορά 15 πόντων (54-69) στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είχε ετοιμότητα και αντοχή για την αντεπίθεση της Ούνικς, που μείωσε μέχρι τους 8 πόντους (61-69 στο 34΄ με τρίποντο του Λάνγκφορντ). Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πρίντεζη και ένα καλάθι του Γκριν (68-85) αποκατέστησαν την… τάξη για τον Ολυμπιακό, που επιβεβαίωσε την πεποίθηση του προπονητή του για την ενότητα που επιδεικνύει η ομάδα του σε κάθε τραυματισμό και απουσία, καθώς και τη συνολική εμπιστοσύνη του στο έμψυχο δυναμικό, παρά την απουσία των πρωτοκλασάτων στελεχών.

Ο Ερικ Γκριν «άρπαξε» την ευκαιρία που είχε για να βγει από τη «σκιά» του Σπανούλη και σε διάστημα 34 λεπτών ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αστόχησε σ’ ένα δίποντο και δύο τρίποντα, κέρδισε 3 αμυντικά ριμπάουντ και είχε δύο ασίστ, ένα κλέψιμο και κανένα λάθος. Μιλουντίνοφ και Μπιρτς κάλυψαν επαρκώς την απουσία του Γιανγκ στη θέση του σέντερ και ιδιαίτερα ο Σέρβος παίκτης είχε και επιθετική συνεισφορά, ενώ ο Παπανικολάου έπραξε το ίδιο στη θέση του φόργουορντ και απόντος του Λοτζέσκι. Είναι υπερβολή να υποστηριχθεί ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο ισάξιες πεντάδες, αλλά είναι γεγονός ότι η ομαδικότητα και η ατομική ανταπόκριση όσων καλούνται να παίξουν στη θέση των βασικών συμπαικτών τους διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

«Γι’ αυτή την προσπάθεια και το πνεύμα του πολεμιστή που έδειξαν οι παίκτες μου, τους βγάζω το καπέλο», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που ξεπέρασε άμεσα την πρόσφατη ήττα από τον Παναθηναϊκό και ενώ στην επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις.

ΟΥΝΙΚΣ: Τζόνσον 2, Αντίποφ 19 (4), Κλαρκ, Λάνγκφορντ 25 (3), Στολ 3 (1), Παραχούτσκι 14, Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν 2, Καϊμακόγλου 4, Ουίλιαμς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 25 (3), Μπιρτς 4 (6 ρ.), Παπαπέτρου, Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 6 (2), Μιλουτίνοφ 11 (7 ρ., 2 κοψ.), Πρίντεζης 20 (3 τρ., 4 ρ., 4 ασ.), Παπανικολάου 10 (2 τρ., 4 ασ.), Μάντζαρης 9 (3 τρ., 6 ασ.), Αθηναίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή