Τελικοί-γιορτές μόνο σε άλλες χώρες

Τελικοί-γιορτές μόνο σε άλλες χώρες

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγαλύτερη σταθερά ευφορίας και αγωνιστικής αξιολόγησης του Παναθηναϊκού Superfoods, στα πέντε τελευταία χρόνια της απουσίας του από το ευρωπαϊκό φάιναλ φορ και των δύο περιόδων απώλειας του ελληνικού πρωταθλήματος (2015-2016), παρέμεινε το Κύπελλο και η 18η κατάκτησή του από τον πολυνίκη του θεσμού. Η νίκη των «πρασίνων» στον τελικό, κόντρα στον Αρη (68-59), επιβεβαίωσε την ανωτερότητά τους και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τον πρώτο χρονικά στόχο που τίθεται σε κάθε περίοδο. Ο Αρης έπαιξε στη φυσική έδρα του, είχε μέγα κίνητρο για να ανέτρεπε τα αγωνιστικά δεδομένα και ήταν ανταγωνιστικός για 35 λεπτά, αλλά η… δικαιοσύνη του μπάσκετ –έστω και σ’ ένα νοκ άουτ παιχνίδι– αποδόθηκε και πάλι για την καλύτερη ομάδα.

Η καθυστερημένη έναρξη του 42ου τελικού κατά μία ώρα, λόγω των υπεράριθμων οπαδών του Αρη, η δικαιολογημένη άρνηση του Παναθηναϊκού να αποδεχθεί την καταστρατήγηση των συμφωνηθέντων, τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των «κιτρινόμαυρων» οπαδών, οι φθορές που προκλήθηκαν στις εξέδρες και η απονομή των μεταλλίων για τους φιναλίστ στα… αποδυτήρια, διέψευσε –αν όχι αποστόμωσε– όσους ρομαντικούς ευαγγελίζονται ακόμα, ότι ο τελικός Κυπέλλου μπορεί να είναι γιορτή του μπάσκετ στην Ελλάδα. Και ειδικά εφέτος που υπήρχε ομοφωνία των δύο ομάδων για την έδρα του τελικού, καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, διοργανώθηκαν φάιναλ 4 και φάιναλ 8 που διαφήμισαν τον θεσμό. Στα αγωνιστικά συμπεράσματα του τελικού και συμπληρώνοντας τέσσερις μήνες στον πάγκο, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει προσδώσει αμυντική ταυτότητα στην ομάδα του «τριφυλλιού», εφόσον υπάρχει και η απαιτούμενη συγκέντρωση των παικτών του, ενώ στην επίθεση η πρόοδος για την απαραίτητη ομοιογένεια δεν είναι σημαντική και η συνεργασία των ποιοτικών παικτών που διαθέτει λαμβάνει συνεχώς… παράταση. Στους πέντε επόμενους μήνες, ο Παναθηναϊκός θα κριθεί για την επιστροφή ή όχι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και τη διεκδίκηση του ελληνικού τίτλου.

Ο Αρης που παρέμεινε στις οκτώ κατακτήσεις Κυπέλλου, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου του με τη συμμετοχή στον τελικό, αλλά έχει φτάσει την αγωνιστική «οροφή» του, σύμφωνα με τους παίκτες που διαθέτει. Η προσοχή στρέφεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην επέκταση της πορείας του μέχρι το φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Aύριο, στο Στρασβούργο, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να ολοκληρώσουν την πρόκρισή τους στη φάση των «16» της διοργάνωσης, απέναντι στη γαλλική ομάδα που νίκησαν με διαφορά 19 πόντων στο πρώτο παιχνίδι. Επόμενος αντίπαλος του Αρη, θα είναι η Βιλερμπάν.

Επιστροφή Μαυροκεφαλίδη

Η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, θα «σφραγιστεί» για την ΑΕΚ στο σημερινό δεύτερο παιχνίδι με τη Γιουβέντους Ουτένα στο ΟΑΚΑ (19.30) και την απαραίτητη νίκη, έστω και μ’ έναν πόντο για την «Ενωση» που είχε επικρατήσει και στη Λιθουανία (77-78), πριν από δύο εβδομάδες. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επαναπόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με τον οποίο είχε λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιο στη διάρκεια της προετοιμασίας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και η νέα συνεργασία έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τον επόμενο Ιούνιο. Ο Μαυροκεφαλίδης ολοκλήρωσε τους 19 αγώνες που έδωσε στο πρωτάθλημα της Κίνας κατά τους τρεις τελευταίους μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή