Αρνητικό πρόσημο για ΑΕΚ, Αρη, ΠΑΟΚ

Αρνητικό πρόσημο για ΑΕΚ, Αρη, ΠΑΟΚ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόσημο του απολογισμού στην πορεία του Αρη, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που είχαν ταυτόχρονο τερματισμό στη φάση των «16» του νεοσύστατου Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι θετικό παρά τα χρήσιμα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από τις τρεις ελληνικές ομάδες.

Οσο κι αν το ελληνικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας «φωνάζει» τα δέκα τελευταία χρόνια για την επίμονη άρνηση της Ευρωλίγκας να δώσει την ευκαιρία συμμετοχής και τρίτης ομάδας, έστω και με την υπογραφή δεσμευτικού συμβολαίου, η ανταγωνιστικότητα και των τριών παραδοσιακών εκπροσώπων μας κυμάνθηκε στη δεύτερη ταχύτητα του Τσάμπιονς Λιγκ. Είτε γιατί στο οικονομικό σκέλος για τη δημιουργία των ομάδων τους υστέρησαν σημαντικά, όπως συνέβη στις περιπτώσεις του Αρη και του ΠΑΟΚ, είτε γιατί δεν είχαν σταθερό προπονητικό προσανατολισμό, όπως χρεώνεται ο Γιούρι Ζντοβτς στην περίπτωση της ΑΕΚ και είτε γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε συνεχόμενη φθίνουσα πορεία, η ρεαλιστική αποτίμηση και των τριών υπαγορεύει τη μεγαλύτερη επένδυση που καλούνται να κάνουν για να πρωταγωνιστήσουν ξανά.

Στην ΑΕΚ, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Γιούρι Ζντοβτς ξεπέρασε κάθε όριο, με την αποβολή του Σλοβένου τεχνικού στο κρισιμότερο ευρωπαϊκό παιχνίδι και ενώ έχουν προηγηθεί από την περυσινή περίοδο και εφέτος διαπληκτισμοί και χειρονομίες με 4 παίκτες. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, που τον έχει στηρίξει, σκέφτεται τη λύση της συνεργασίας, αν και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο συνεργάτης του Σωτήρης Μανωλόπουλος θα αναλάβει τη θέση του πρώτου προπονητή. Στον ΠΑΟΚ, ο νεοαποκτηθείς Αυστραλός γκαρντ Νέιθαν Σομπέι ενσωματώθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι με το Ρέθυμνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή