Συμπεράσματα από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Συμπεράσματα από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αποτίμηση της ΑΕΚ για την ευρωπαϊκή πορεία (φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ), το κύπελλο (ημιτελικός) και το πρωτάθλημα (3η θέση και καμία νίκη στα 3 εκ των 4 ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό), οδηγεί εύλογα στον επαναπροσδιορισμό της αγωνιστικής κατεύθυνσης που έχει χαραχθεί την τελευταία τριετία. Η «Ενωση» δεν στερήθηκε οικονομικής επένδυσης και ιδιαίτερης… υπομονής και επιμονής από τον πρόεδρό της, Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά η αναποτελεσματικότητα των στόχων της και κυρίως η αδυναμία να «σπάσει» τον διπολισμό των «ερυθρόλευκων» και των «πράσινων», φανερώνει τις λανθασμένες εισηγήσεις που έγιναν από τον πάγκο της και δεν απέδωσαν, παρά την υλοποίησή τους.

Το περυσινό… ρεκόρ των 12 μεταγραφών και των συνεχών αλλαγών, διαδέχθηκαν πιο λελογισμένες μεταγραφικές κινήσεις, αλλά ουδέποτε υπήρξε πίστη και εφαρμογή του αρχικού πλάνου. Η ΑΕΚ, παρά τις δεδομένες περιορισμένες επιλογές σε πρωτοκλασάτους και διεθνείς παίκτες, δεν έχει δημιουργήσει ελληνικό «κορμό», αλλά «ξενοκρατείται» και ενώ οι περισσότερες επιλογές της δεν προέρχονται από το πρώτο… «ράφι» της αγοράς, αλλά πρόκειται για ευκαιριακές περιπτώσεις. Ο κ. Αγγελόπουλος δεν χάνει την υπομονή του, αν και αντιλαμβάνεται ότι η…ενθρόνιση της «βασίλισσας» δεν θα έρθει ούτε στη φετινή περίοδο. Ο επανασχεδιασμός του αγωνιστικού πλάνου θα είναι το πρώτο μέλημα της διοίκησης και ενώ ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα κριθεί στη θέση του πρώτου προπονητή, στο υπόλοιπο διάστημα της σεζόν για τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια που πρέπει να αποκτήσει η ομάδα του, ώστε στα πλέι οφ να είναι ανταγωνιστικότερη.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη αντοχή, συνέπεια και σταθερότητα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και επιβραβεύθηκε με την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας, μέχρι και τους τελικούς των πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποβάλει την επιπολαιότητα προηγούμενων πρωταθλημάτων, όταν είχαν βαθμολογικές απώλειες σε… ανύποπτες έδρες και ειδικά εφέτος, από τη δεύτερη, μόλις, αγωνιστική και τη διαφορά 25 πόντων της νίκης επί του Παναθηναϊκού, «αγκάλιασαν» το πλεονέκτημα και δεν το έχασαν έκτoτε. Η εξάλειψη κάθε απόντος παίκτη από την ομοιογένεια των συμπαικτών του και οι πάγιες σταθερές της άμυνας, συνθέτουν την προπονητική ταυτότητα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Επόμενος σταθμός η Γκαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αμφίβολος ο Καλάθης

Στον Παναθηναϊκό Superfoods, το αυριανό παιχνίδι με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, δεν έχει μόνο τον χαρακτηρισμό, αλλά και την ουσιαστική έννοια του «τελικού». Ο Νικ Καλάθης δεν προπονήθηκε, καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα στο γόνατό του και η συμμετοχή του στο αυριανό ντέρμπι κρίνεται αμφίβολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή