Ευρωλίγκα: Μεταμορφώθηκε και νίκησε τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Μεταμορφώθηκε και νίκησε τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιθετική «εκρηκτικότητα» των Αμερικανών παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods, με τις κατά κόρον ατομικές πρωτοβουλίες τους στο τέταρτο δεκάλεπτο, «σκότωσαν» τη Ρεάλ και οι «πράσινοι», που επικράτησαν 88-82, πήραν βαθιά βαθμολογική «ανάσα» και ανέβηκαν στην 5η θέση, έχοντας πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο ΟΑΚΑ και στον 13ο αγώνα τους, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έπαιξαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση, περισσότερο πάθος και αυτοπεποίθηση, συγκριτικά με τις εκτός έδρας εμφανίσεις τους. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν σε κανένα δεκάλεπτο να διατηρήσουν ή να αυξήσουν το εύθραυστο προβάδισμα που αποκτούσαν (ημ. 43-41), γιατί μπορεί να περιόρισαν αισθητά τον Σέρχιο Γιουλ, αλλά δεν ήταν επιμελείς στα αμυντικά καθήκοντά τους και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν αυτόν τον… άσχημο κανόνα του ΠΑΟ, ήταν οι προσπάθειες του Γκιστ και του Παππά. Και οι δύο μόχθησαν πολύ στα… μετόπισθεν, ενώ ιδιαίτερα η επιστροφή του Γκιστ προσφέρει ασφάλεια στην άμυνα της ομάδας, χωρίς να έχει και την ανάλογη… συνέχεια από τους συμπατριώτες του. Οι 30 πόντοι του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο «λύγισαν» τη «βασίλισσα», της οποίας η αξία παραμένει πολύ υψηλή και διατηρεί τη συνοχή στην απόδοσή της, παρά τα 16 λάθη που υπέπεσε. Το δεύτερο «κρυφό» κέρδος του ΠΑΟ είναι η σταδιακή κάλυψη των συνεχιζόμενων χαμηλών πτήσεων του «πιλότου» του, Νικ Καλάθη.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 21 (2), Νίκολς 2, Ρίβερς 13 (2), Τζέιμς 14 (2), Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 14 (2), Γκιστ 11, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 5, Καλάθης 5.

ΡΕΑΛ: Ράντολφ 13 (2), Ρούντι 8 (2), Ντόντσιτς 10 (1), Ματσιούλις, Ρέγες 2, Αγιόν 12, Κάρολ 6 (2), Χάντερ 10, Γιουλ 10 (1 τριπ., 8 ασ.), Τόμπκινς 4, Τέιλορ 7 (1).

• H αποφυγή υποτίμησης της αδιάφορης Γκαλατάσαραϊ που έχει αποκλειστεί και η σωστή διαχείριση πιθανής απουσίας του εμπύρετου Βασίλη Σπανούλη που αντιμετώπισε νέο πρόβλημα τραυματισμού, συγκροτούν το διπλό μέλημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με την τουρκική ομάδα, στο ΣΕΦ (21.00). Στους «ερυθρόλευκους» που είχαν ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη, δίνεται η ευκαιρία να φτάσουν στη 19η νίκη τους σε 26 αγώνες και να προχωρήσουν ακάθεκτοι και για τη μαθηματική εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, ύστερα από τη δεδομένη πρόκρισή τους. Πρόβλημα διαστρέμματος αντιμετωπίζει ο Ουότερς, ενώ η συμμετοχή του Λοτζέσκι θα αποφασισθεί σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή