To σοκ της Φενέρ ανοίγει τον δρόμο για τον Παναθηναϊκό

To σοκ της Φενέρ ανοίγει τον δρόμο για τον Παναθηναϊκό

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση της απρόσμενης ήττας που γνώρισε η Φενέρμπαχτσε από την αδιάφορη Μακάμπι, στην Κωνσταντινούπολη, ήταν ευπρόσδεκτη από τον Παναθηναϊκό Superfoods, στο ΟΑΚΑ, όπου νίκησε εύκολα την Αρμάνι (74-61) και έχει, πλέον, αυξημένες πιθανότητες να προλάβει την 4η θέση και να παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» υπολείπονται μια νίκη από την τουρκική ομάδα, αλλά επειδή υστερούν σε πιθανή ισοβαθμία θα πρέπει να πετύχουν μία νίκη περισσότερο από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις 3 τελευταίες αγωνιστικές. Η Μπασκόνια αύριο το βράδυ στη Βιτόρια, η ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, ύστερα από μία εβδομάδα και η Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας είναι τα τρία εμπόδια του «τριφυλλιού» και χρειάζεται τουλάχιστον δύο νίκες, στοχεύοντας ιδιαίτερα στην προσεχή αναμέτρηση με τους Βάσκους και κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Φενέρ τις 3 τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει στην έδρα της συμπολίτισσας Εφές Αναντόλου, που διαθέτει κίνητρο πρόκρισης, θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για το παιχνίδι με τη Ρεάλ και θα ολοκληρώσει εντός έδρας, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Το «στραβοπάτημα» της Φενέρ (νικητήριο καλάθι της Μακάμπι από τον Σίλβεν Λάντσμπεργκ στο τελευταίο δευτερόλεπτο) βοηθά και τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της 3η θέσης, ακόμη και αν ηττηθεί σήμερα από τον Ερυθρό Αστέρα.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πάλι χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο πεντάλεπτο, βρέθηκε να χάνει με 2-10, αλλά μετά το τάιμ αουτ σκόραρε 5 τρίποντα και με επιμέρους σκορ 19-5 στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-15) δεν απειλήθηκε έκτοτε από τους φιλοξενουμένους (23 λάθη). Ο Παππάς έπαιξε άμυνα, σχεδόν, μόνος του, οι συμπαίκτες του ήθελαν να προσφέρουν θέαμα και υπερέβαλαν σε αρκετές φάσεις, ενώ η Αρμάνι δεν είχε δυνατότητες και διάθεση για να «λαχταρήσει» τους γηπεδούχους.

ΠAΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλεντον 5 (1), Νίκολς 6 (2), Ρίβερς 10 (3), Τζέιμς 13 (2), Παππάς 10 (1), Φελντέιν 4, Γκίστ 6, Γκάμπριελ 5 (1), Μπουρούσης 2, Καλάθης 13 (2).

ΑΡΜΑΝΙ: Μακλίν 2, Χίκμαν 4 (1), Καλνιέτις 4, Ραντούλιτσα 7, Μάτσβαν 12, Πάσκολο 6, Τσιντσιαρίνι 11 (1), Αμπάς 15 (3).

• Την ευκαιρία που είχε για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, αλλά «πέταξε» στο προηγούμενο παιχνίδι με την Γκαλατάσαραϊ, θέλει να ανακτήσει ο Ολυμπιακός στον σημερινό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα (20.00) στο γήπεδο «Κομπάνικ» του Βελιγραδίου και έχοντας σαφώς υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Ο πρωταθλητής Σερβίας διεκδικεί την εξασφάλιση της πρόκρισής του και στοχεύει στη 16η νίκη του κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να αποδείξει ότι δεν θα διακινδυνεύσει περαιτέρω τη θετική πορεία του στις 26 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Στην επόμενη αγωνιστική και ύστερα από 48 ώρες, οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν τη Ρεάλ.

«Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε για το δικό μας παιχνίδι. Κάθε αγώνας είναι κομβικός. Δεν σκεφτόμαστε τι θα συμβεί εάν νικήσουμε ή εάν χάσουμε», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που θα γνωρίζει στην πρωινή προπόνηση εάν θα υπολογίζει τους Σπανούλη και Λοτζέσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή