Οι «μικροί» κρίνουν το αποτέλεσμα στον ΕΣΑΚΕ

Οι «μικροί» κρίνουν το αποτέλεσμα στον ΕΣΑΚΕ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O συνασπισμός έξι «μικρομεσαίων» ομάδων, με την υποστήριξή τους στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του ΕΣΑΚΕ την ερχόμενη Τρίτη, μπορεί να αποτρέψει τον διχασμό του συνεταιρισμού που έχει δημιουργηθεί από την έξαρση αντιπαλότητας του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Ο νυν αντιπρόεδρος της λίγκας και εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ αποτελεί τον μοναδικό, μέχρι τώρα, υποψήφιο για την προεδρία, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μελή –αν και δεν υπήρξε ομοφωνία για την ανάδειξή του στην προεδρική καρέκλα– μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

Οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ Ρεθύμνου, Κολοσσού, Κοροίβου, Λαυρίου, Προμηθέα και Δόξας Λευκάδας επισημοποίησαν σε χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα με τον υποψήφιο πρόεδρο τη συμφωνία τους και δημιούργησαν σταθερή βάση ψήφων, ενώ υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου της ΕΟΚ, Μπάμπη Μαρκάκη, για την επιλογή τους.

Ο Γαλατσόπουλος πληροί το κριτήριο της παρουσίας στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την τελευταία πενταετία που πρέπει να ισχύει για κάθε υποψήφιο (ελάχιστοι σύμβουλοι διαθέτουν αυτή την προϋπηρεσία), είναι έμπειρος και έχει αξιόπιστο παρελθόν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι, όμως, ότι οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός δεν θα παρουσιάσουν άλλους υποψηφίους και θα αναζητήσουν «συμμαχίες» στην  ψηφοφορία  για την προεδρική θέση, αν και μέχρι τώρα έχει παρατηρηθεί  απροθυμία  ανταπόκρισης σε κρούσεις που έγιναν.

Το «καυτό» θέμα της λίγκας και του νέου προέδρου είναι η διαπραγμάτευση που θα γίνει για το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο και ενώ οι «αιώνιοι» αντίπαλοι και η ΑΕΚ έχουν συνάψει μεμονωμένες συμφωνίες με τα δύο συνδρομητικά κανάλια και ουσιαστικά έχουν αποδυναμώσει σημαντικά το τηλεοπτικό προϊόν του πρωταθλήματος.

Ο Γαλατσόπουλος έχει δεσμευτεί ότι θα υπερασπιστεί την ενότητα της λίγκας και θα προσπαθήσει να βρεθεί τηλεοπτική στέγη για τις 11 εκ των 14 ομάδων της Α1 κατηγορίας. Ο νέος πρόεδρος θα έχει θητεία έως το καλοκαίρι του 2018.

• Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο έως το καλοκαίρι του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή