Φουντώνει η μάχη της παραμονής

Φουντώνει η μάχη της παραμονής

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «μάχη» της παραμονής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα κριθεί στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και μέχρι τη Μ.Τετάρτη, ο Κόροιβος, η Κύμη και ο Απόλλων Πάτρας δεν θα έχουν άλλο στόχο από την αποφυγή του υποβιβασμού. Η θητεία της Δόξας Λευκάδας στη μεγάλη κατηγορία δεν θα συνεχιστεί, γιατί η νησιωτική ομάδα δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στην πρόσκληση συμμετοχής που έλαβε, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και επιστρέφει στην Α2 κατηγορία, κρατώντας μόνο εμπειρίες και αναμνήσεις από το κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ.

Στη δυσχερέστερη θέση για τη δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί, βρίσκεται ο Απόλλωνας που πήρε παράταση ζωής, με τη νίκη κόντρα στον Κολοσσό (83-67) για την 23η αγωνιστική. Ο παραδοσιακός εκπρόσωπος της Πάτρας έχει 6 νίκες και 17 ήττες και θα παίξει διαδοχικά και εκτός έδρας με τον Αρη (1/4) και την Κύμη (8/4), ενώ στην τελευταία αγωνιστική (13/4) θα υποδεχθεί το Λαύριο. Ο δρόμος της παραμονής του θα περάσει από τη Χαλκίδα, όπου θα τον περιμένει η Κύμη για το ντέρμπι… σωτηρίας.

Η Κύμη και ο Κόροιβος ισοβαθμούν με 7 νίκες και 16 ήττες, αλλά αν παραμείνει η διπλή ισοβαθμία στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η ομάδα της Αμαλιάδας διαθέτει το πλεονέκτημα από τα σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η Κύμη θα παίξει με τον Προμηθέα, στην Πάτρα, θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα σε παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η περυσινή πρωταθλήτρια της Α2, που δεν θέλει να έχει βραχεία παρουσία στην Α1, χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη και το παιχνίδι της χρονιάς θα γίνει με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Το πρόγραμμα του Κόροιβου, με κριτήριο τα εντός έδρας παιχνίδια, είναι το ευνοϊκότερο, καθώς θα υποδεχθεί το Ρέθυμνο, θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και θα παίξει ξανά στην έδρα του, με τον Προμηθέα.

Αντίθετα, τα Τρίκαλα και το Λαύριο ανανέωσαν και μαθηματικά την παρουσία τους στην κορυφαία κατηγορία, ενώ καμία μεταβολή δεν υπήρξε στις τρεις πρώτες θέσεις. Ο Ολυμπιακός που θα στερηθεί τον τραυματία Ματ Λοτζέσκι για τον επόμενο μήνα (μερική μυϊκή ρήξη στον αγώνα με τη Ρεάλ) νίκησε στο Ρέθυμνο (63-70) και διατηρεί το πλεονέκτημα ισοβαθμίας έναντι του Παναθηναϊκού Superfoods, ο οποίος επικράτησε (87-106) της ΑΕΚ, στη δεύτερη παράταση (77-77, 84-84) και οι συγκάτοικοι του Ολυμπιακού σταδίου πρόσφεραν θέαμα. Η ΑΕΚ, παρά την ήττα της, μέτρησε τις δυνάμεις της, ενόψει των ημιτελικών με τους «πράσινους».

Τα αποτελέσματα (23η αγ.): Τρίκαλα – Κόροιβος 72-55, Λαύριο – Δόξα Λευκάδας 80-60, Κύμη – Αρης 77-80 (κ.α. 71-71), Απόλλων Π. – Κολοσσός 83-67, ΠΑΟΚ – Προμηθέας 78-75.

• Νέος πρόεδρος θα εκλεγεί σήμερα από τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ για τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος Μιχάλη Μελή και μοναδικός υποψήφιος είναι ο αντιπρόεδρος της «λίγκας» και εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή