Σημαντικές απώλειες και νέα ήττα για Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Σημαντικές απώλειες και νέα ήττα για Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «ζυγαριά» κερδών και ζημιών του Ολυμπιακού, πέραν της αδιάφορης βαθμολογικά ήττας (77-69) από την Εφές Πίλσεν στο «Αμπντί Ιπεκτσί», γέρνει υπέρ των δεύτερων, καθώς οι έκτακτες απουσίες των Μιλουτίνοφ και Γκριν, που προστέθηκαν σ’ αυτήν του Λοτζέσκι, αδυνάτισαν αισθητά την ομαδικότητα των «ερυθρολεύκων» και δεν βοήθησαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για ασφαλέστερα συμπεράσματα ενόψει των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Σέρβος σέντερ ήταν θεατής του αγώνα, λόγω γαστρεντερίτιδας, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι, τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του α΄ ημιχρόνου (43-36) και δεν επανήλθε.

Ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός, στη διάρκεια της φετινής Ευρωλίγκας, έχει δικαιώσει τον χαρακτηρισμό της «Λερναίας Υδρας», με την κάλυψη των εκάστοτε απόντων παικτών του, φάνταζε ανέφικτο στο χθεσινό παιχνίδι να κατάφερνε –ιδιαίτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο– να «λυγίσει» την αυτοπεποίθηση των παικτών της Εφές που έφτασαν τις 17 νίκες και ισοβάθμησαν με τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρ, που έχουν, όμως, έναν αγώνα λιγότερο.

Η Εφές διεκδικεί την έκτη θέση και, αν την κατακτήσει στην τελευταία αγωνιστική, την επόμενη εβδομάδα, θα βρεθεί ξανά αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο οποίος θα τερματίσει στην 3η θέση, έχοντας πλεονέκτημα έδρας έναντι της τουρκικής ομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκεται στα… μισά της ολικής επαναφοράς του, καθώς μοίρασε 10 ασίστ, αλλά ήταν άστοχος. Σημασία θα έχει η απόδοση του στα πλέι οφ, ενώ αντίθετα η αναμενόμενη χαμηλή «πτήση» του Γιανγκ και, σε συνδυασμό με την απουσία του Μιλουτίνοφ, έκανε ευάλωτους τους Πειραιώτες στις θέσεις των ψηλών, έστω κι αν ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρώτος σκόρερ. Ο Γάλλος πλέι μέικερ Ερτέλ δημιούργησε την ειδοποιό διαφορά για την Εφές, κυρίως για την παραγωγή του σκορ, ενώ ο πρώην «ερυθρόλευκος» Μπράιαντ Ντάντσον κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια. Ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ καλύτερα από την Εφές στο πρώτο πεντάλεπτο (2-10), αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και η άμυνα του δέχθηκε 20 πόντους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με 22-15 και ουσιαστικά να μη χάσουν το προβάδισμα του σκορ, στα επόμενα 30 λεπτά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ισορρόπησαν το σκορ, αλλά ουδέποτε κατάφεραν να «προσπεράσουν», γιατί υστερούσαν σε επιλογές, έναντι της Εφές, κυρίως στην επίθεσή τους. Με τρίποντο του Παπαπέτρου, μείωσαν μέχρι τους δύο πόντους (60-58 στο 33΄), ενώ «κυνήγησαν» διαφορά μέχρι και δέκα πόντους (52-42), αλλά με το μοναδικό τρίποντο του Αμερικάνου Χάνεϊκατ, στα 2΄09΄΄ πριν από το τέλος και ένα καλάθι του Ντάνστον η Εφές αύξησε το προβάδισμα στο 77-67 και εξασφάλισε τη νίκη.

«To επιμέρους σκορ 20-6 που δεχθήκαμε στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκάλεπτου και, αν το δούμε συνολικά σε όλα τα δεκάλεπτα, ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Δυστυχώς είχαμε δύο αναπάντεχα προβλήματα, με το τράβηγμα του Γκριν και την αδιαθεσία του Μιλουτίνοφ, αλλά και πάλι θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες», υπογράμμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και ενώ ο Γκριν θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, σήμερα στην Αθήνα.

ΕΦΕΣ: Τόμας 2, Χάνεϊκατ 11 (1), Μπαλμπάι, Μπράουν 9 (8 ριμπ.), Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (2), Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11 (1), Ντάνστον 11.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 5 (1), Μπιρτς 6 (4 ριμπ.), Γιανγκ 4 (4 ριμπ.), Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 11 (1), Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή