«Αυλαία» στην Ευρωλίγκα, με τα σενάρια και τα… όνειρα να πληθαίνουν

«Αυλαία» στην Ευρωλίγκα, με τα σενάρια και τα… όνειρα να πληθαίνουν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος ελληνικός τελικός στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Superfoods, έχει αρχίσει να έχει βάσιμες πιθανότητες και μεγάλο ποσοστό λογικής για την πραγματοποίησή του στο φετινό φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Χρειάζονται ακόμα πέντε βήματα από τους «πράσινους» και τέσσερα από τους «ερυθρόλευκους», ώστε να εξασφαλιστεί το δέκατο τρόπαιο στην Ευρωλίγκα.

Μπορεί να αποτελέσει επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, αλλά στην Κωνσταντινούπολη και πάλι, το 2012 που ήταν η τέταρτη και τελευταία, ταυτόχρονη παρουσία των «αιωνίων» σε φάιναλ φορ, ο ελληνικός τελικός έμεινε απραγματοποίητο «όνειρο». Αν και οι δύο φτάσουν ξανά στην Πόλη, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, θα έχουν δεύτερη ευκαιρία να ξεπεράσουν, ταυτόχρονα, το εμπόδιο των ημιτελικών.

Η ανάκτηση του απόλυτου ελέγχου για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα του Παναθηναϊκού, με το εντυπωσιακό φίνις των τεσσάρων συνεχόμενων νικών και την πρόσφατη επικράτηση, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» έχουν τον απόλυτο έλεγχο για την επιτυχή ολοκλήρωση της πορείας τους. Στην τελευταία αγωνιστική και εφόσον νικήσουν την αδιάφορη Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ (μεθαύριο), θα έχουν δικαίωμα πέμπτου αγώνα στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ (αν χρειαστεί) για την επιστροφή τους στο φάιναλ φορ, ύστερα από 4 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός θα καταταγεί τέταρτος, ακόμα κι αν ηττηθεί από τη Μακάμπι, αλλά θα πρέπει η Μπασκόνια να νικήσει τη Ζαλγκίρις, ενώ υπάρχει και τρίτο βαθμολογικό σενάριο, στο οποίο η ελληνική ομάδα θα τερματίσει και πάλι στην 4η θέση, αν ηττηθεί στο Τελ Αβίβ και παράλληλα η Μπασκόνια ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις και η Φενέρμπαχτσε από την Μπαρτσελόνα, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός, έχοντας εξασφαλίσει πλεονέκτημα έδρας, από την 3η θέση της βαθμολογίας και ανεξαρτήτως αποτελέσματος με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (7/4) περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του. Υποψήφιες ομάδες είναι η Φενέρμπαχτσε (το πιθανότερο σενάριο πλέον), η Εφές, ο Παναθηναϊκός, αλλά και η Μπασκόνια. Η Φενέρ μπορεί να βρεθεί ακόμα και στην 7η θέση, με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή