Η Ζαλγκίρις έστειλε Φενέρ στο ΟΑΚΑ – Με Εφές ο Ολυμπιακός

Η Ζαλγκίρις έστειλε Φενέρ στο ΟΑΚΑ – Με Εφές ο Ολυμπιακός

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… ούριο άνεμο που του δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά, ύστερα από 4 χρόνια, στα οποία έπαιξε με μειονέκτημα και αποκλείσθηκε, ο Παναθηναϊκός Superfoods, από το Τελ Αβίβ, όπου νίκησε (81-61) τη Μακάμπι και κατετάγη τέταρτος, βάζει πλώρη για την Κωνσταντινούπολη και την επιστροφή στο φάιναλ φορ. Απέναντι στους «πράσινους», όμως, θα βρεθεί ο πρώην προπονητής τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την Φενέρμπαχτσε, που ήταν φιναλίστ στον τελικό του περυσινού φάιναλ φορ, ύστερα από τη χθεσινή ήττα-έκπληξη της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις στην Ισπανία.

Η ψυχολογία του ζευγαριού ΠΑΟ-Φενέρ θα είναι ιδιαίτερη, λόγω της παρουσίας του Ζοτς, αν και στο ΟΑΚΑ έχει αρνητική παράδοση (4 ήττες), την τελευταία 3ετία. Με αλλαγή προπονητή στους πέντε τελευταίους μήνες (Πασκουάλ αντί Πεδουλάκη), χωρίς το αμυντικό «θεμέλιο» του Τζέιμς Γκιστ για 4 μήνες, ευάλωτος και ηττοπαθής στους εκτός έδρας αγώνες του (10 ήττες σε 15 αγώνες), ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε τον ιδανικότερο τερματισμό στις 30 αγωνιστικές και πλέον διαθέτει αυξημένα δικαιώματα πρόκρισης στο φάιναλ φορ, καθώς έχει αποδείξει στη φετινή περίοδο ότι στο ΟΑΚΑ διαθέτει φερεγγυότητα νίκης. Χωρίς συγκέντρωση και με χαρακτηριστική χαλαρότητα στην άμυνά του, ο Παναθηναϊκός Superfoods έδωσε δικαίωμα στη Μακάμπι να διατηρεί το συνεχές προβάδισμα στο α΄ ημίχρονο (42-32). Ιδιαίτερα, οι Αμερικανοί παίκτες του «τριφυλλιού» έδειχναν ότι συμμετείχαν σε… διαγωνισμό τριπόντων, έχοντας 1/15 τρίποντα, ενώ αντίθετα η ευστοχία τους στα δίποντα ήταν λίαν ικανοποιητική (68%). Η αμυντική προσπάθεια των φιλοξενουμένων, όμως, έμεινε στις εντολές του Πασκουάλ και δεν μετουσιώθηκε σε πράξεις. Χρειάστηκε η αμυντική παρότρυνση του Νίκου Παππά για να αλλάξει πλήρως η εξέλιξη του τρίτου δεκάλεπτου. Το επιμέρους σκορ 12-31 έφερε τους φιλοξενούμενους σε θέση ισχύος (54-63 στο 30΄) και το τέταρτο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία για την ελληνική ομάδα.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Ραντ 17 (3), Σίμπσον 5, Σμιθ, Λεβί 5 (1), Μέκελ 3, Πίνι 10 (2), Σέγκεβ, Λάντσμπεργκ, Αλεξάντερ 14 (4), Αϊβερσον 7.

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 13 (2), Νίκολς 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 17 (3), Παππάς 6 (2), Φελντέιν 5, Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7 (1), Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.

Η Εφές στον δρόμο του Ολυμπιακού

Mε τη σκέψη να βρίσκεται στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και την Εφές Πίλσεν (κατετάγη στην 6η θέση, πριν παίξει σήμερα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη), ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ (20.00) και μπορεί να ανανεώσει το επόμενο ραντεβού του με την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης για τον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης (19/5). Το σημερινό παιχνίδι αποτελεί ευκαιρία αποτίμησης για τον βαθμό ετοιμότητας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του Ολυμπιακού.

Εχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο τους που ήταν η εξασφάλιση πλεονεκτήματος έδρας, το αποτέλεσμα βρίσκεται, ήδη, σε δεύτερη μοίρα για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους, και το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στους αντιπάλους που θα έχουν στον δρόμο για το φάιναλ φορ. Η μεν ΤΣΣΚΑ, ως δεύτερη, θα περιμένει την ομάδα που θα τερματίσει στην 7η θέση, ο δε Ολυμπιακός, ως τρίτος, θα παίξει με τον έκτο. Το επόμενο ραντεβού τους θα είναι στην Κωνσταντινούπολη, εφόσον προκριθούν, και θα επαναλάβουν τη διασταύρωση που είχαν στον ημιτελικό της Μαδρίτης, πριν από δύο χρόνια.

Στη Μόσχα η αποστολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε χωρίς τον Γκριν που προφυλάχθηκε και τον Λοτζέσκι ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας και θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ομάδα του στα πλέι οφ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε ότι η βαθμολογική αδιαφορία για το αποτέλεσμα στην τελευταία αγωνιστική δεν μειώνει τη σημασία του αγώνα, καθώς πρόκειται για δύο παραδοσιακές ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η απρόσμενη ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις οδήγησε οριστικά την Εφές στην 6η θέση, καθώς αν νικήσει τη Ρεάλ, δεν έχει πλεονέκτημα ισοβαθμίας από τη Φενέρ για την 5η θέση, ενώ αν ηττηθεί, έχει πλεονέκτημα ισοβαθμίας έναντι της Μπασκόνια, ενώ και σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία με τον Ερυθρό Αστέρα (αν νικήσει σήμερα την Νταρουσάφακα), η τουρκική ομάδα θα είναι πάλι στην 6η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή