Ευρωλίγκα: Δεύτερη απόπειρα κόντρα στις ίδιες παγίδες για τον Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Δεύτερη απόπειρα κόντρα στις ίδιες παγίδες για τον Παναθηναϊκό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πλάτη στον τοίχο και έχοντας απολέσει το πλεονέκτημα έδρας, τα δεδομένα είναι αρνητικά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας από τη Φενέρμπαχτσε. Δεύτερη νίκη της τουρκικής ομάδας, σήμερα ξανά στο ΟΑΚΑ (21.00) θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟ στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, καθώς ακολουθούν δύο αγώνες στην έδρα της Φενέρ, τους οποίους θα πρέπει να νικήσει η ελληνική ομάδα για να επανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας στον πέμπτο αγώνα. Οι Κυπελλούχοι παίζουν το τελευταίο χαρτί της… επιβίωσής τους και με αυτή τη νοοτροπία και ψυχολογία αντιμετωπίζουν, όπως τουλάχιστον δηλώνουν, τον δεύτερο αγώνα με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Χρονικό περιθώριο αναλύσεων και σκέψεων για τις αιτίες της ήττας στον πρώτο αγώνα δεν υπάρχουν για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ και τον ίδιο Καταλανό τεχνικό.

«Πιστεύω ότι δεν γίνεται να επαναληφθεί η κακή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για να μην επαναληφθεί. Ολα είναι πιθανά να συμβούν. Τίποτα δεν τελειώνει, πριν πραγματικά τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Κέι Σι Ρίβερς, ενώ τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθησε και ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού», Μάικ Μπατίστ που υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες και έχει όλες τις προδιαγραφές για να το πραγματοποιήσει.

Οι υπεράριθμοι θεατές που παρακολούθησαν τον πρώτο αγώνα Παναθηναϊκού – Φενέρμπαχτσε ενδέχεται να προκαλέσουν την τιμωρία των «πρασίνων» από την πειθαρχική επιτροπή της διοργάνωσης και να φτάσει στην ακραία περίπτωση… αποκλεισμού. Πάντως, επίσημη κλήση απολογίας δεν έχει σταλεί στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ στον σημερινό αγώνα αναμένεται να τηρηθούν τα μέτρα για την ασφάλεια των θεατών, ειδικά στις σκάλες των εξεδρών, στους κενούς χώρους και στο άνω διάζωμα. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ευχαρίστησε, με ανακοίνωσή της, τους φιλάθλους για την ψυχολογική συμπαράσταση που έδωσαν στην ομάδα, παρά την ήττα, ενώ επεσήμανε ότι όσοι δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, τα όποια έχουν εξαντληθεί να μην επιχειρήσουν να εισέλθουν.

Η Ευρωλίγκα μεγαλώνει

Τα σχέδια επέκτασης της Ευρωλίγκας, με τη συμμετοχή 18 ομάδων από την περίοδο 2018-2019 με προσκλήσεις (wild card) και όχι αγωνιστικά κριτήρια από τα εθνικά πρωταθλήματα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Αντρέα Μπασιάνι, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ενώ πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να υπάρχουν 20 ομάδες, το 2020. Οι ομάδες θα υπογράψουν δεκαετή συμβόλαια συνεργασίας, όπως έχει συμβεί και με τις 16 ομάδες που αγωνίζονται στη φετινή περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή