Ευρωλίγκα: «Προδόθηκε» από τη δύναμή του ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: «Προδόθηκε» από τη δύναμή του ο Παναθηναϊκός

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H oλική ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας που είχε η Φενέρμπαχτσε απέναντι στον Παναθηναϊκό, στα πλέι οφ πρόκρισης για το φάιναλ φορ, συντελέστηκε με τη δεύτερη νίκη της τουρκικής ομάδας (80-75) στο ΟΑΚΑ, όπου οι γηπεδούχοι είχαν 14 νίκες και μία ήττα στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέδειξε ότι ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά, ενώ έμεινε ανεπηρέαστη από την εκκωφαντική ατμόσφαιρα των 18.000 φίλων του «Tριφυλλιού». Η Φενέρ δεν αρκέστηκε μόνο στη νίκη του πρώτου αγώνα, κατέκτησε δίκαια τη δεύτερη και πλέον χρειάζεται μία ακόμη για να παίξει σε τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ επί των ημερών του αναμορφωτή της, Ομπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός Superfoods κινδυνεύει να αποκλειστεί ακόμα και χωρίς να σημειώσει νίκη, όπως συνέβη και πέρυσι που είχε μειονέκτημα έδρας, αν την ερχόμενη Τρίτη ηττηθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων «ξεχείλιζε» στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα, αλλά η αμυντική απροσεξία δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από τη Φενέρ, που βρέθηκε να χάνει με 16-9, αλλά «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με δύο πόντους (20-22).

Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε «μονομαχία» των Τζέιμς και Μπογκντάνοβιτς. Η απόδοση του Αμερικανού γκαρντ είχε το «δολοφονικό» ένστικτο που παρουσίασε στα περυσινά πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ως αντίπαλος του ΠΑΟ, ενώ ο Σέρβος (18 πόντους) ήταν καταιγιστικός, όπως και στο πρώτο παιχνίδι και χωρίς να υπάρχει σχέδιο και προσπάθεια περιορισμού του (ημ. 43-45) Ο Ομπράντοβιτς δεν έδωσε… «ανάσες» στον Μπογκντάνοβιτς και τον αντικατέστησε, ύστερα από τα πρώτα 25 λεπτά. Επίσης, ο Ούντο που κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες, έδειχνε… ακούραστος και αποτέλεσε το σταθερό σημείο αναφοράς της Φενέρ που προηγήθηκε με τη μέγιστη διαφορά των 7 πόντων (τρίποντο του Ντίξον στο 27΄) και είχε μόλις πέντε λάθη μέχρι το 30΄ (59-63).

Οι «πράσινοι» έκαναν αναγκαστικά την ύστατη προσπάθειά τους στο 4ο δεκάλεπτο, αλλά την άφησαν ανολοκλήρωτη. Με σερί 9-2 που δημιουργήθηκε και πάλι με ατομικές ενέργειες υψηλού ρίσκου, ο ΠΑΟ προηγήθηκε 68-65 στο 33΄. Το τάιμ άουτ που πήρε ο Ομπράντοβιτς και η εφαρμογή των εντολών του στα εναπομείναντα επτά λεπτά άλλαξαν τη ροή του αγώνα, καθώς η Φενέρ «απάντησε» με σερί 0-9 (68-74 στο 38΄), οι Ντίξον (75-78 στα 17΄΄) και Σλούκας (75-80 στα 12΄΄) ήταν ψύχραιμοι και εύστοχοι στην εκτέλεση τεσσάρων βολών, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία να προηγηθεί από το άστοχο τρίποντο του Ρίβερς (75-76 στα 24΄΄) και το ολέθριο λάθος του Μπουρούση στην επαναφορά της μπάλας (στα 17΄΄). Στο ίδιο γήπεδο, πέρυσι, ο ίδιος παίκτης ως αντίπαλος του ΠΑΟ ήταν ο «κολοσσός» της Μπασκόνια, ενώ χθες το άγχος «θόλωσε» τη σκέψη του.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 14 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 22 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5 (1), Φελντέιν, Γκιστ 6, Μπουρούσης 13 (1), Καλάθης 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 22, Αντιτς 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 25 (5), Σλούκας 5 (1), Βέσελι 2, Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 14 (3), Ντατόμε 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή