Πασκουάλ: Ο τελικός των τελικών

Πασκουάλ: Ο τελικός των τελικών

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιβίωση του Παναθηναϊκού Superfoods για τη διεκδίκηση πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα υπάρξει σήμερα το βράδυ (20.45) στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, μόνο αν οι «πράσινοι» νικήσουν την τουρκική ομάδα και πετύχουν την πρώτη νίκη τους, ύστερα από τις δύο ήττες που γνώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ολυμπιακό στάδιο. Τρίτη νίκη της Φενέρ θα σημάνει την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με καθοδηγητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς την τελευταία 4ετία και τον αποκλεισμό του ΠΑΟ για 5η συνεχόμενη περίοδο, όσα είναι και τα χρόνια του «χωρισμού» της ελληνικής ομάδας με τον Σέρβο πολυνίκη προπονητή των ευρωπαϊκών φάιναλ φορ.

Οι παίκτες του «Τριφυλλιού» και ο Τσάβι Πασκουάλ έχουν την τελευταία ευκαιρία τους για να κερδίσουν… παράταση «ζωής» στα πλέι οφ και εφόσον νικήσουν να παίξουν και τέταρτο αγώνα στην έδρα της Φενέρ, μεθαύριο. Διαφορετικά, επιστρέφουν στην Αθήνα, με τον οικτρό απολογισμό των τριών ηττών από τη Φενέρ και το αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση ως η πρώτη ομάδα που θα αποκλειστεί χωρίς να έχει πετύχει νίκη και έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Ο ρεαλισμός των προγνωστικών φέρνει τη Φενέρ στην πιο πλεονεκτική θέση για να γιορτάσει την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ, ως η πιο αξιόπιστη εκπρόσωπος του τουρκικού μπάσκετ την τελευταία πενταετία. Ο Ομπράντοβιτς έχει αποδείξει ότι διαθέτει πολλά… μεταπτυχιακά στην κατάλληλη ψυχολογία που πρέπει να έχουν οι εκάστοτε ομάδες του, ώστε να ολοκληρώνουν τον στόχο της πρόκρισης στα φάιναλ φορ και ενώ πλέον το άγχος ανήκει… αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό.

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες. Απαντες στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν στις δηλώσεις τους, τουλάχιστον, ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν «κατάθεση ψυχής» στον τρίτο αγώνα που δεν έχει «αύριο» γι’ αυτούς.

«Αυτό το παιχνίδι είναι τελικός των τελικών για τον Παναθηναϊκό. Οταν χάνεις 2-0 στα πλέι οφ, τα πρώτα λεπτά του τρίτου αγώνα είναι πολύ σημαντικά. Αν επιτρέψουμε στη Φενέρμπαχτσε να μπει με αυτοπεποίθηση, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για εμάς, αλλά αν ξεκινήσουμε καλά, θα έχουμε σίγουρα πιθανότητες να νικήσουμε» είπε ο Καταλανός προπονητής. Οι Λαμόνικα, Ρότσα και Ρίζικ θα είναι οι διαιτητές του αγώνα, ενώ η «πράσινη» ΚΑΕ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωλίγκα για τα διαιτητικά σφυρίγματα του 2ου ματς.

Στον Ολυμπιακό, η απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας από τη νίκη της Εφές Αναντόλου στον δεύτερο αγώνα (71-73) είναι διαχειρίσιμη και οι «ερυθρόλευκοι» που ταξιδεύουν σήμερα για την Κωνσταντινούπολη, θέλουν να αντιδράσουν άμεσα στον τρίτο αγώνα αύριο για να… σοκάρουν την τουρκική ομάδα και να ανακτήσουν το πλεονέκτημα του πέμπτου αγώνα στο ΣΕΦ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο τέταρτο παιχνίδι. Ο Μιλουντίνοφ νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο από τον τραυματισμό του στον τελευταίο αγώνα, αλλά θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή