Ευρωλίγκα: «Ερυθρόλευκο» μοντέλο επιτυχίας

Ευρωλίγκα: «Ερυθρόλευκο» μοντέλο επιτυχίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις δάφνες της έκτης πρόκρισης σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας την τελευταία οκταετία και την καταξίωση του αγωνιστικού μοντέλου που έχει δικαιωθεί από τη διοικητική και την προπονητική εμπιστοσύνη στα ελληνικά χέρια, μέχρι τη διεκδίκηση του 4ου ευρωπαϊκού τίτλου, άπαντες στον Ολυμπιακό απολαμβάνουν την ανωτερότητά τους στις… αναπόφευκτες συγκρίσεις που γίνονται με τον «αιώνιο» αντίπαλο τους, Παναθηναϊκό Superfoods.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στο φάιναλ φορ και στην πρόσφατη προϊστορία τους έχουν αποδείξει σε αντιπάλους τους, όπως η ΤΣΣΚΑ που θα αντιμετωπίσουν ξανά στον ημιτελικό, ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν προκρίσεις και τίτλους.

Μπορεί στο φετινό φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός να μη διαθέτει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού απέναντι στα «θύματά» του, την ΤΣΣΚΑ σ’ έναν τελικό (2012) και δύο ημιτελικούς (2013, 2015) και τη Ρεάλ στον τελικό του 2013, αλλά δεν υπάρχει αντίπαλος των Πειραιωτών που να μην αναγνωρίζει τη μαχητικότητά τους, την εμπειρία τους και τις αντοχές του αρχηγού τους, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι ακόρεστος στη δόξα.

Αυτή η κορυφαία μεταγραφική κίνηση των αδελφών Αγγελόπουλων, το καλοκαίρι του 2010 και η διπλή ανανέωση του συμβολαίου του, έχει οδηγήσει σε 5 συμμετοχές του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ, 3 τελικούς και 2 τρόπαια. Γιατί ο Σπανούλης με τρεις διαφορετικούς προπονητές (Ιβκοβιτς, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος) και με την απόκτηση Αμερικανών παικτών που έχουν συμπληρωματικό ρόλο στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, έχει αποδείξει ότι αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη του ηγέτη, ξεπερνά τους τραυματισμούς και απεχθάνεται την ήττα, κάθε φορά που η ομάδα του έχει την τελευταία ευκαιρία παιχνιδιού, ημιχρόνου, λεπτού και δευτερολέπτου για να επιβιώσει…

• O Αρης προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ, χωρίς να χρειαστεί το πλεονέκτημα έδρας του τρίτου αγώνα και νίκησε τον ΠΑΟΚ (75-84) στο κλειστό της Πυλαίας, ενώπιον λιγοστών φιλάθλων των γηπεδούχων. Ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό πριν από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Με την ΑΕΚ να προηγείται του Ρεθύμνου με μία νίκη, σήμερα (17.00) θα διεξαχθεί ο δεύτερος προημιτελικός αγώνας των πλέι οφ στην Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή