Μπάσκετ: Επανεκκίνηση ΠΑΟ με ηγέτη τον Καλάθη

Μπάσκετ: Επανεκκίνηση ΠΑΟ με ηγέτη τον Καλάθη

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ, με αντίπαλο την ΑΕΚ (80-70), έδειξε να επουλώνει τις «πληγές» της εσωστρέφειας από τον αποκλεισμό στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και τη διάσπαση των παικτών στο χωριστό ταξίδι επιστροφής από την Κωνσταντινούπολη.

Οι «πράσινοι» έκαναν ουσιαστικά αγωνιστική και ψυχολογική επανεκκίνηση στον δρόμο της πρόκρισης για τους τελικούς και η πρώτη νίκη τους είναι περισσότερο σημαντική για τη συσπείρωση της ομάδας, παρά για την υπεράσπιση του πλεονεκτήματος της έδρας. Ο Νικ Καλάθης τιμώρησε το ρίσκο του Σωτήρη Μανωλόπουλου να μην προσεχθεί επιμελώς από την άμυνα των παικτών του. Με 23 πόντους και ποσοστό ευστοχίας 61% στα σουτ στα δίποντα, ο διεθνής πλέι μέικερ πέτυχε καθοριστικά καλάθια στο 3ο και στο 4ο δεκάλεπτο και κάθε φορά που η ΑΕΚ μείωνε τη διαφορά του σκορ (μέχρι τους 6 πόντους, 72-66), έδινε τις κατάλληλες «ανάσες» στον Παναθηναϊκό, ενώ και αμυντικά έδωσε πολύτιμες λύσεις. Οι «πράσινοι» είχαν 1/15 τρίποντα, ενώ η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους, μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και μετέτρεψε το 23-15 της πρώτης περιόδου σε 35-39, με επιμέρους σκορ 12-24. Βασικά ατού της ΑΕΚ, όπως ο Μαυροκεφαλίδης και ο Ούκιτς, δεν πρόσφεραν την απαιτούμενη παραγωγικότητα του σκορ, στους Μαυροειδή, Σάκοτα και Ντίξον, ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερες προϋποθέσεις υπέρβασης… Η συνέχεια θα δοθεί πάλι στο ΟΑΚΑ, μεθαύριο, με γηπεδούχο την ΑΕΚ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φελντέιν 8, Χαραλαμπόπουλος 6, Μπουρούσης 11, Καλάθης 23 (1), Σίγκλετον 14, Ρίβερς 2, Τζέιμς 12, Φώτσης, Παππάς 2, Γκιστ 2.

ΑΕΚ: Ούκιτς 5 (1), Βασιλειάδης 2, Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 18, Μαυροκεφαλίδης 5 (1), Μαγκράθ 2, Ελονού 2, Μιλόσεβιτς 2, Ντίξον 15 (3), Νιούλεϊ 3 (1), Σάκοτα 14 (4).

• «Δεν είμαι σύμφωνος με την παραμονή των τεσσάρων. Αναγκάστηκα να βάλω το “θέλω” του κόσμου πάνω από το δικό μου και πάνω από αυτό του συλλόγου» υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη για την άρνηση των Σίγκλεντον, Τζέιμς, Γκάμπριελ και Φώτση να μην πειθαρχήσουν στη διοικητική απόφαση για το ταξίδι με το λεωφορείο.

• Ο εντοπισμός των αδυναμιών της ΤΣΣΚΑ και η εκμετάλλευσή τους, η πιστή εφαρμογή του προπονητικού πλάνου και η έλλειψη αιφνιδιασμού της, λόγω των μεγάλων «παθημάτων» της από τον Ολυμπιακό, συγκροτούν τη νοοτροπία των «ερυθρολεύκων» για τον ημιτελικό του φάιναλ φορ, όπως την περιέγραψε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο Διαδίκτυο.

«Το να πας στο φάιναλ φορ είναι κάτι σημαντικό, αλλά δεν είναι τίτλος. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το κάτι παραπάνω» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί γιατί είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μπορεί να υπάρχει καλή παράδοση, αλλά δεν παίζουν μπάσκετ οι παραδόσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή