Ευρωλίγκα: Μεγάλο τζάμπολ για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Μεγάλο τζάμπολ για Ολυμπιακό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι ημιτελικοί των φάιναλ 4 είναι… εμπλουτισμένοι διαχρονικά από μεγαλύτερη αγωνία για τους παίκτες και τους προπονητές και ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, ακόμα και από τον τελικό, γιατί αυτονόητα χωρίς νίκη στο μοναδικό «μονοπάτι» που οδηγεί στη διεκδίκηση του τίτλου, δεν υπάρχει επόμενη ημέρα και οι ηττημένοι ολοκληρώνουν την πορεία τους.

Στο στάδιο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό (18.30), καθώς και η Ρεάλ με τη Φενέρμπαχτσε στον δεύτερο (21.30), θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό του 29ου φάιναλ 4 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εκπροσώπηση του ελληνικού μπάσκετ στα ευρωπαϊκά φάιναλ 4 καλά κρατεί, με τον Ολυμπιακό να μετρά τη 10η συμμετοχή του και 6η στα 8 τελευταία χρόνια, τον Παναθηναϊκό να έχει 11 παρουσίες, τον Αρη να έχει συμμετάσχει στα τρία πρώτα φάιναλ 4, ενώ έχουν «παρελάσει» μία φορά ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που έδειξε στο περυσινό φάιναλ 4 του Βερολίνου ότι νίκησε τα «φαντάσματα» των άσχημων αποκλεισμών και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο Ολυμπιακός έχει θετικότατη παράδοση με μία νίκη στον τελικό του 2012 και δύο νίκες στους ημιτελικούς του 2013 και του 2015, αλλά αφήνουν το ένδοξο παρελθόν στη… θέση του.

«Σίγουρα είναι ευχάριστες μνήμες σε αυτό το γήπεδο, αλλά αυτό είναι στο παρελθόν και τώρα θέλουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων των αντιπάλων του και αυτό είναι πιο σημαντικό στοιχείο μας» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Σπανούλης που κάθισε δίπλα στον πρώην προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και αμφότεροι απέφυγαν να διασταυρώσουν ακόμα και τα βλέμματά τους…

Για τον Ολυμπιακό, η σταθερά της άμυνάς του θα αποτελέσει την «πυξίδα» της τακτικής του και ιδιαίτερα οι αντοχές του Μάντζαρη στον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του Γάλλου πλέι μέικερ Ντε Κολό, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Μίλος Τεόντοσιτς.

«Πρέπει το παιχνίδι να πάει στο όριο του φάουλ και να το κρίνει η σκληράδα» υποστήριξε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, καθώς οι Μοσχοβίτες έχουν 90,6 πόντους επίθεσης.

Στον έτερο ημιτελικό, η Φενέρ στην τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της, με τον οκτάκις πρωταθλητή Ευρώπης, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (16 παρουσίες σε φάιναλ 4) και παίζοντας ουσιαστικά… εντός έδρας, δείχνει να έχει μικρό προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Ρεάλ που είχε τη σταθερότερη πορεία σε 30 αγωνιστικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή