Εκδήλωση για την Εθνική του ’87

Εκδήλωση για την Εθνική του ’87

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aντάξια και αντιπροσωπευτική της «επανάστασης» που προκάλεσε στον ελληνικό αθλητισμό η «χρυσή» επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ’87, θα είναι η τιμητική εκδήλωση που ετοιμάζεται από την ΕΟΚ, ανήμερα τη 14η Ιουνίου και τη συμπλήρωση 30 χρόνων. Το Μέγαρο Μουσικής, το μουσείο Μπενάκη και ο περιβάλλων χώρος μιας αρχαιολογικής περιοχής, είναι οι επικρατέστερες επιλογές για τη φιλοξενία της εορταστικής εκδήλωσης και στην οποία τιμώμενα πρόσωπα θα είναι όλοι οι πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που θα παραλάβουν προσκλητήρια. Η απόφαση της ομοσπονδίας για την εορταστική εκδήλωση θα εναρμονίζεται με την περιρρέουσα κοινωνική ατμόσφαιρα και η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την πρέπουσα αξιοπρέπεια στο μέγεθος του ιστορικού, πρώτου θριάμβου του μπάσκετ και μακριά από κάθε είδους φανταχτερή πολυτέλεια. Προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι της πολιτείας και των πολιτικών φορέων, ενώ ενδεχομένως να υπάρξει και απευθείας τηλεοπτική κάλυψη. Οι 12 παίκτες της Εθνικής ομάδας, οι προπονητές και όλα τα μέλη της, θα λάβουν αναμνηστικό βραβείο για την επιτυχία τους.

Μέτωπο με Ευρωλίγκα

Συνάντηση κορυφής με τους προέδρους των οκτώ ισχυρότερων εθνικών ομοσπονδιών του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μέχρι το τέλος του μηνός, διοργανώνει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλος, ώστε να υπάρξει αρραγές μέτωπο αντιμετώπισης στις διαθέσεις της Ευρωλίγκας να μην επιτρέψει, μέσω πιέσεων των ομάδων-μελών της, στους διεθνείς παίκτες να αγωνιστούν στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Οι πρόσφατες δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, περί μη παροχής άδειας στους παίκτες να ενισχύσουν τις Εθνικές ομάδες, έλαβαν ισχυρή απάντηση από τους συνδέσμους παικτών της Ισπανίας και της Ελλάδας, ενώ αποτελούν νέα αφορμή «πολέμου» με τη FIBA, καθώς η υλοποίηση αυτής της προειδοποίησης αποσκοπεί στην αγωνιστική απαξίωση της προκριματικής φάσης, μεσούσης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή