Μπάσκετ: Ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο τελικό

Μπάσκετ: Ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο τελικό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά χειρός Νίκου Παππά, που σκόραρε δέκα καθοριστικούς πόντους το τελευταίο δεκάλεπτο και με ψύχραιμη εκτέλεση στη… ρουλέτα των ελευθέρων βολών, ο Παναθηναϊκός Superfoods, παρότι ο Ολυμπιακός δεν του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Σπανούλη, νίκησε 84-80 στον δεύτερο τελικό και έδειξε αποφασισμένος να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι εσχάτων…

Οι «πράσινοι», που ισοφάρισαν σε 1-1 νίκες, βελτιώθηκαν αισθητά στην επίθεσή τους, συγκριτικά με τους 58 πόντους του πρώτου αγώνα, αλλά ήταν και πάλι αμελείς στα αμυντικά καθήκοντά τους. Η απουσία του Σπανούλη, που ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα, εισήχθη στο νοσοκομείο και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη και για τον τρίτο τελικό, μεθαύριο στο ΣΕΦ, καλύφθηκε επαρκώς από τους συμπαίκτες του, όπως συνήθισε να κάνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 22 πόντους εντός της ρακέτας του «τριφυλλιού» στο α΄ ημίχρονο (41-39), είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Γκριν και τον Πρίντεζη, αν και στο 4ο δεκάλεπτο ήταν άστοχος, ενώ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέχρι και 7 πόντους (62-55) από τις επιλογές του Μπουρούση στην τρίτη περίοδο και την ηγετική απόδοση του Παππά.

Η ποιότητα του δεύτερου τελικού ήταν ασύγκριτα καλύτερη από την πρώτη αναμέτρηση και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο εγωισμός των περισσοτέρων παικτών «ξεχείλιζε» πάνω στο παρκέ και στη «μονομαχία» των εύστοχων τριπόντων που ανανέωναν σε κάθε φάση τη συναρπαστικότητα στην εξέλιξη του σκορ. Η ύστατη προσπάθεια του Ολυμπιακού για τη νίκη ήρθε από το τρίποντο του Πρίντεζη στα 55΄΄ πριν από τη λήξη, αλλά ο Τζέιμς απάντησε με δίποντο στην επόμενη φάση και ακολούθησε η διαδικασία των βολών.

ΠAΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ρίβερς 9 (1), Φελντέιν 6 (2), Μπουρούσης 12, Σίνγκλετον 9 (2), Καλάθης 8, Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς 16 (1), Γκιστ 2, Γκάμπριελ 8 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 21 (5), Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 4, Μάντζαρης 9 (1), Πρίντεζης 15 (2), Μπιρτς 1, Γιανγκ 4, Γουότερς 2, Αγραβάνης 9 (1), Παπανικολάου 12.

• Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ και ταμίας της ΕΟΚ, Δημήτρης Μπασούρης, απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών, βυθίζοντας στο πένθος όλο τον χώρο του αθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή