Τελικώς… τελικός

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή κοντή γιορτή. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους για φέτος –του χρόνου θα έχουμε «μία από τα ίδια»– αύριο στο ΣΕΦ και ένας από τους δύο θα κατακτήσει τον τίτλο στο μπάσκετ.

Μόνο που δυστυχώς, για άλλη μία φορά, αποδείχτηκε πως εδώ στην Ελλάδα, ακόμα και σε τελικούς που έχουν στόχο μόνο το γόητρο και κανένα οικονομικό όφελος, δεν μπορούν να τους απολαύσουν οι φίλαθλοι. Τι κι αν ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού συνόδευσε τα αφεντικά του Ολυμπιακού στις θέσεις τους στο ΟΑΚΑ.

Το πολεμικό κλίμα κυριάρχησε, όπως αναμένεται να κυριαρχήσει αύριο και στο Νέο Φάληρο. Και φυσικά, ως είθισται, για άλλη μία φορά ο ηττημένος τα έχει με τη διαιτησία. Πριν από μέρες οι «πράσινοι», από την Πέμπτη το βράδυ οι «κόκκινοι».

Δυστυχώς, αυτό είναι το μπάσκετ. Είναι τόσες πολλές οι φάσεις στις οποίες μπορεί ο κάθε διαιτητής να σφυρίξει την παράβαση ή να μην το κάνει. Είναι το άθλημα που κυριολεκτικά είναι οι άρχοντες του αγώνα. Μπορούν, αν θέλουν, να καταδικάσουν μία από τις δύο ομάδες σε ήττα. Οσο για το στιγμιαίο ριπλέι, αυτό ισχύει μόνο σε κάποιες περιπτώσεις και δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

ΥΓ.: Πολιτεία και αθλητική δικαιοσύνη ας ρίξουν μια ματιά σε ορισμένα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου για να δουν ποιοι εκκολάπτουν τον φανατισμό και τη βία στα γήπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή