Ενας τίτλος πέρα από κάθε προσδοκία

Ενας τίτλος πέρα από κάθε προσδοκία

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιστροφή του Παναθηναϊκού Superfoods στον θρόνο του πρωταθλητή, ύστερα από δύο χρόνια και για τέταρτη φορά στην έδρα του Ολυμπιακού, ανέτρεψε πλήρως, στη φετινή περίοδο, τη λογική των προγνωστικών και προβλέψεων που υπήρχαν πριν από 15 ημέρες και στην έναρξη των τελικών. Οι «πράσινοι» απέδειξαν στον 5ο τελικό ότι ήταν καλύτεροι από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, άριστα διαβασμένοι και νίκησαν εύκολα (51-66), προκαλώντας την οργή των «ερυθρόλευκων» οπαδών που διέκοψαν τον αγώνα (1΄47΄΄ πριν από τη λήξη) με τη ρίψη κροτίδων και καπνογόνων.

Κόντρα στη διοικητική διαχείριση της ρήξης με τους 4 παίκτες που αρνήθηκαν να επιστρέψουν οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ και τις συνεχείς αντεγκλήσεις με τους φιλάθλους, στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αξιοθαύμαστη ψυχολογική ενότητα και αποφασιστικότητα που ήταν έργο και… αποκλειστική επιτυχία του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός έπεισε τους παίκτες να «κλείσουν τα αυτιά» τους στις φήμες των «νυχτοπερπατημάτων», να διαψεύσουν την έντονη αμφισβήτηση των δυνατοτήτων τους, αλλά ακόμα και την κατηγορία του ίδιου του εργοδότη τους, ότι δεν «σκοτώνονται» για τη φανέλα που φορούν. Υστερα από 9 μήνες στον πάγκο, ο Πασκουάλ παρουσίασε στους τελικούς τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια, που ήταν και το μεγαλύτερο ζητούμενο για τις ακριβές μεταγραφές των 6 Αμερικανών, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία από το φάιναλ φορ για την πνευματική και αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας του.

Η κατάκτηση του τίτλου προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού σε χιλιάδες οπαδούς των «πρασίνων» που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ και αποθέωσαν τους πρωταθλητές, προχθές το βράδυ, καθώς και στη χθεσινή φαντασμαγορική και έντονα συγκινησιακή φιέστα. Η κατάκτηση του τίτλου αλλάζει και τις προβλέψεις των αλλαγών για την επόμενη περίοδο, αφού υπάρχει πρόθεση να διατηρηθεί ο «κορμός» της φετινής ομάδας και είναι πιθανό να γίνουν δύο ή τρεις αντικαταστάσεις. Στον Ολυμπιακό, ο απολογισμός της φετινής χρονιάς δεν εμπεριέχει κανέναν τίτλο και αυτή η πραγματικότητα τη χαρακτηρίζει αποτυχημένη, καθώς ο επίλογος ήταν αντίθετος με την πορεία σταθερότητας που διατήρησαν σε όλη τη διάρκειά της. Μπορεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να τόνισε τη σταθερότητα της ομάδας του για 9 μήνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και να μην προέβαλε ως δικαιολογίες τους τραυματισμούς βασικών παικτών, αλλά έπρεπε να υπήρχε πρόβλεψη για την έλλειψη ενέργειας.

Η επόμενη μέρα φέρνει αλλαγές στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει άμεση προτεραιότητα στον προγραμματισμό του, την ανανέωση συμβολαίων στον Πρίντεζη και στον Μάντζαρη.

Το οικονομικό μοντέλο της διοίκησης έχει συνδυασθεί με την κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών και δύο ελληνικών τίτλων, την τελευταία πενταετία, αλλά υπάρχουν αναγκαστικές σκέψεις, λόγω της απώλειας του φετινού τίτλου, για αύξηση του επόμενου προϋπολογισμού. Ο ρόλος και ο χρόνος συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη θα είναι κομβικής σημασίας για την επόμενη περίοδο. Το φύλλο αγώνος είναι επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό (αναφέρεται και η υβριστική συμπεριφορά του Δ. Γιαννακόπουλου), ενώ σε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ καταδίκασε μεν τις ενέργειες βίας από μικρή και μεμονωμένη μερίδα οπαδών, αλλά με την ανοχή της, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτοι όσοι δημιουργούσαν προϋποθέσεις βίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή