Τέλος ο Μπουρούσης από τον Παναθηναϊκό

Τέλος ο Μπουρούσης από τον Παναθηναϊκό

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αποχωρήσεις από τον Γιάννη Μπουρούση και τον Μάικ Τζέιμς, μία παραμονή από τον Τζέιμς Γκιστ και μία επιστροφή από τον Ιαν Βουγιούκα κίνησαν τα μεταγραφικά νήματα του πρωταθλητή Παναθηναϊκού Superfoods, σε διάστημα 24 ωρών και έπεται άμεση συνέχεια ύστερα από τη συνάντηση του τεχνικού Τσάβι Πασκουάλ με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Δ. Γιαννακόπουλο. Το διαζύγιο της βραχείας συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Μπουρούση ήταν «βελούδινο» και συνοδεύθηκε από εκατέρωθεν δηλώσεις φιλοφρόνησης. Ο Μπουρούσης έπραξε κατά συνείδηση και βρίσκεται ανάμεσα στην παχυλή πρόταση της κινεζικής ομάδας του Guangdong Southern Tigers (προπονητής ο Γιόνας Καζλάουσκας) και στην αντίστοιχη των Beijing Ducks των Γιάννη Χριστόπουλου και Χάρη Μαρκόπουλου, που αφορoύν διετές εγγυημένο συμβόλαιο έναντι 2 εκατ. δολ. ετησίως και ενώ στους «πράσινους» θα λάμβανε ένα εκατομμύριο ευρώ για την επόμενη περίοδο.

Σε ηλικία 34 ετών ο διεθνής σέντερ αποφασίζει να ξενιτευτεί ξανά και να παίξει πολύ μακριά από την Ελλάδα και σε διαφορετικές συνθήκες για το ισχυρό οικονομικό δέλεαρ.

«Εχοντας κάνει πράξη την υπόσχεσή μου ότι ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην κορυφή, νιώθω την ανάγκη πλέον να αναζητήσω νέες προκλήσεις στην καριέρα μου» δήλωσε ο Μπουρούσης, ενώ ο Δ. Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι «αυτή η συνεργασία μας δικαίωσε και τους δύο από το τελικό αποτέλεσμα, για το οποίο, μάλιστα, ήμασταν σίγουροι από την πρώτη στιγμή». Οι «πράσινοι» είχαν προετοιμάσει την αντικατάσταση του Μπουρούση με την εγνωσμένη επιλογή του Ιαν Βουγιούκα, ο οποίος ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ (μονοετές συμβόλαιο με ανανέωση για δεύτερο χρόνο) και θα φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού», ύστερα από 5 χρόνια, έχοντας παίξει σε Ούνικς Καζάν, Λοκομοτίβ Κούμπαν και Ζαλγκίρις. Ο Βουγιούκας δεν προορίζεται για τη θέση βασικού σέντερ (αναμένεται η απάντηση του Σίνγκλεντον), αλλά στις θέσεις των ψηλών η παραμονή του Τζέιμς Γκιστ διατηρεί υψηλά στάνταρ ποιότητας. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ που παίζει στον ΠΑΟ από το 2012 συμφώνησε για διετή επέκταση συμβολαίου με μείωση αποδοχών, ενώ αναμένεται να αποκτήσει και ελληνικό διαβατήριο. Στη θέση του σούτινγκ γκαρντ ο Πασκουάλ αναζητεί τον Αμερικανό παίκτη (υποψήφιος ο Σόνι Ουίμς) που θα αναπληρώσει επαρκώς το κενό του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο στους Φίνιξ Σανς (815.000 δολ. για έναν χρόνο) και θα παίξει στο ΝΒΑ. Ο Τζέιμς άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, μέσω μηνύματος στο instagram.

• Τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη συνεργασίας του με τον Αρη συζητά ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Νίκο Λάσκαρη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ελληνα τεχνικού.

• Το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία και η Πορτογαλία είναι οι τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική γυναικών στον Δ΄ όμιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή