Η νέα Εθνική του Ευρωμπάσκετ

Η νέα Εθνική του Ευρωμπάσκετ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ισοδύναμες πεντάδες και τρία διαφορετικά σχήματα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο «άξονας» της δημιουργίας τους, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ, του φόργουορντ και του δεύτερου ψηλού, αποτελούν τα πρώτα πλάνα του Κώστα Μίσσα για την παρουσία της Εθνικής Ανδρών στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Στην αφετηρία της προετοιμασίας (24 του μηνός), έχουν κληθεί 16 παίκτες που συγκροτούν «κράμα» παλιότερων, νεότερων και μελλοντικών στελεχών.

Ο Κώστας Κουφός δεν κλήθηκε στην προετοιμασία, λόγω του τραυματισμού στο επικάρπιο του χεριού του και τον απροσδιόριστο χρόνο αποθεραπείας του, ενώ στην Εθνική επιστρέφει ο Παππάς, που καλείται να συνδυάσει την αγωνιστική αξία με την ωριμότητα της συμπεριφοράς του.

Οι δύο «σωματοφύλακες» της Εθνικής ομάδας, μετά την αποχώρηση των Σπανούλη και Ζήση, είναι οι παλαιότεροι ηλικιακά, Γιώργος Πρίντεζης (επιστρέφει μετά την περυσινή απουσία) και ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης που θα πλαισιωθούν από την εκπροσώπηση της «χρυσής» Εθνικής Νέων του 2009, με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου, Νίκο Παππά και Γιώργο Μπόγρη, από τους οποίους υπάρχουν δεδομένες προσδοκίες προσφοράς από τις ηγετικές ικανότητές τους, όπως ανέφερε και ο «στρατηγός». Δεσπόζουσα θέση έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της Εθνικής στο ΝΒΑ και καλείται να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν από τη ραγδαία εξέλιξή του στους Μιλγουόκι Μπακς και τη «δίψα» διάκρισής του με την Εθνική, όπως έχει διατρανώσει ο ίδιος σε κάθε δήλωσή του. Στον αδελφό του Θανάση Αντετοκούνμπο δίνεται δεύτερη ευκαιρία, όπως και πέρυσι για να διεκδικήσει μία θέση στην τελική 12άδα.

Η «φουρνιά» των 94άρηδων θα έχει «πρεσβευτές» της τον Παπαπέτρου και τον Αγραβάνη, ακολουθούν ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο «βενιαμίν» Ντίνος Μήτογλου που είναι οι «προσεχώς» εικόνες της Εθνικής ομάδας, την επόμενη τριετία και υπάρχει η ενίσχυση της ομογένειας στα πρόσωπα των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Ζακ Ογκάστ που εντοπίστηκαν από την ΕΟΚ στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, δέχθηκαν να τιμήσουν την ελληνική καταγωγή τους και ακολουθούν τα βήματα του Καλάθη και του Κουφού.

Ο Μίσσας θα περιμένει το επόμενο δεκαήμερο για να δει αν οι δυο ομογενείς παίκτες συμφωνήσουν με ομάδες του ΝΒΑ, ώστε να έχουν τα χρονικά περιθώρια να ανταποκριθούν στην εθνική πρόσκληση.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για την Εθνική ανδρών. Δεν υπάρχουν μυστικά, ούτε χώρος για ιδιαίτερες αναλύσεις. Ολοι ξέρουμε πού έχουμε να πάμε και τι θέλουμε να πετύχουμε» κατέληξε ο Μίσσας που έχει πρώτιστο στόχο το ψυχολογικό «δέσιμο» των διεθνών και τον… υποβιβασμό της υστεροφημίας για τους ρόλους που θα τους αναθέσει.

Παρουσίαση Γιαννάκη στον Αρη

Η βαθμολογική «αναρρίχηση» του Αρη ψηλότερα από την τέταρτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα και η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των φιλάθλων αποτελούν τον διττό στόχο που έθεσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην παρουσίασή του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

«Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Ηρθα για να “χτίσουμε” την ομάδα με τον τρόπο που της αξίζει. Οταν ο πρόεδρος ξεπεράσει τις δυσκολίες, θα μπορούμε να κάνουμε θαύματα» είπε ο Γιαννάκης και συνέχισε: «Δεν έχω πρόβλημα με τις δύσκολες αποφάσεις. Υπογράψαμε μονοετές συμβόλαιο για να αποδειχθεί εμπράκτως η εμπιστοσύνη».

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, παραδέχθηκε ότι η δικαστική διαμάχη του επηρέασε πέρυσι τη λειτουργία της ομάδας, αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο και στην επόμενη περίοδο.

• Ως οριστική αναφέρθηκε από Ισραηλινό δημοσιογράφο η υπογραφή διετούς συμβολαίου του Παναθηναϊκού με τον Θανάση Αντετοκούνμπο, έναντι 700.000 δολ. συνολικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή