Μπάσκετ: Ντένμον και Μακλίν οι «αιώνιοι»

Μπάσκετ: Ντένμον και Μακλίν οι «αιώνιοι»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παίκτης ποιότητας και ουσιαστικής προσφοράς, χωρίς να έχει οικονομική υπεραξία, είναι ο Αμερικανός Μάρκους Ντένμον (27 χρ., 1.91) που επέλεξε ο Τσάβι Πασκουάλ για την αντικατάσταση του Μάικ Τζέιμς και ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό Superfoods. Ο Ντένμον φέρει δείγμα γραφής από τη θητεία του στην τουρκική Γκαζιάντεπ που έχει προπονητή τον Ελληνα Στέφανο Δέδα και στην περυσινή περίοδο είχε αξιόλογα ποσοστά με μέσον όρο 15,9 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ. Είναι απόφοιτος του κολεγίου Μιζούρι και επελέγη από τους Σπερς στη θέση 59 του ντραφτ του 2012. Η ευρωπαϊκή καριέρα του περιλαμβάνει υποδεέστερες ομάδες (Σαλόν, Τόφας, Μπρίντζι, Ιστανμπουλ) από τον «εξάστερο» Παναθηναϊκό και θα παίξει για πρώτη φορά στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, ενώ οι αποδοχές του θα φτάσουν στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

• Σε εγνωσμένη επιλογή από την περυσινή θητεία του στην Αρμάνι Μιλάνο προχώρησε και ο Ολυμπιακός για τον αντικαταστάτη του Κεμ Μπιρτς, καταλήγοντας στον Αμερικανό Τζαμέλ Μακλίν (29 χρ., 2.03) για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, έναντι 600.000 δολ. και δικαίωμα ανανέωσης από τους «ερυθρόλευκους» και για δεύτερο χρόνο.

Στην περυσινή Ευρωλίγκα ο Μακλίν είχε μέσον όρο 8,7 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ. Ο Ολυμπιακός αναμένει την κατάληξη της απόφασης των Σπερς για τον Μιλουντίνοφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή