Ευρωμπάσκετ: Τεστ κορυφής για την Εθνική σε δύο μέρες

Ευρωμπάσκετ: Τεστ κορυφής για την Εθνική σε δύο μέρες

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απρόσμενη ήττα της Γαλλίας από τη Φινλανδία, στην πρεμιέρα του 40ού Ευρωμπάσκετ, δεν αλλάζει τον στόχο της εθνικής ομάδας στο σημερινό ντέρμπι του πρώτου ομίλου στο Ελσίνκι απέναντι στους «τρικολόρ» (16.30), αφού η νίκη όχι μόνο θα φέρει την ελληνική ομάδα σε θέση βαθμολογικής ισχύος, αλλά ανεβάζει και την ετοιμότητα των διεθνών για να αντιμετωπίσουν επαρκώς την επιτακτική ανάγκη αντίδρασης των Γάλλων.

Η Ελλάδα χρειάζεται τη νίκη, ακόμα κι αν η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2013, είχε επικρατήσει των Φινλανδών, καθώς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ολοκλήρωση του ομίλου, θα είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης και ενώ θα ακολουθήσει το αυριανό παιχνίδι με τη Σλοβενία (16.30). Ουσιαστικά, σε διάστημα 48 ωρών, το Σαββατοκύριακο, η επίσημη αγαπημένη, χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη στους δύο αγώνες που θα δώσει. Αν παραμείνει αήττητη, θα κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ αν γνωρίσει δύο ήττες, θα περιοριστεί κάτω από τη δεύτερη θέση.

Απαντες στην εθνική ομάδα έχουν «αφουγκραστεί» τον γαλλικό… θυμό και την προσπάθεια που θα καταβάλουν για να αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα τους και να φτάσουν στην πρώτη νίκη τους. Γιατί, αν η ομάδα του Βινσέντ Κολέ ηττηθεί και από την Ελλάδα, δύσκολα θα διεκδικήσει μία εκ των δύο πρώτων θέσεων και ενώ θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου (6/9).

«Η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα, πολύ καλύτερη από ό,τι έδειξε στην πρεμιέρα. Απλώς της έλειψε η συγκέντρωση και το κοινό της Φινλανδίας έδωσε ώθηση στη δική του ομάδα. Αυτή η ήττα της Γαλλίας δεν ήταν και τόσο ευχάριστο νέο για μας, γιατί ο αντίπαλός μας πρέπει πλέον να αντιδράσει. Εμείς περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και ισορροπημένο» δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Εκίπ», ο Κώστας Μίσσας και συνέχισε: «Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από την πρεμιέρα και να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Τα πιο σημαντικά στοιχεία για μας είναι να αντιμετωπίσουμε την περιφέρεια της Γαλλίας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ».

Η περιφερειακή άμυνα στους Ντε Κολό, Φουρνιέ και Ερτέλ θα αποτελέσει το κορυφαίο μέλημα της ελληνικής τακτικής, ενώ ο τραυματισμός του Βαγγέλη Μάντζαρη στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού του κατά τη χθεσινή προπόνηση, αποδείχθηκε επιπόλαιος και θ’ αγωνιστεί με νάρθηκα.

Για τον ομόλογο του Μίσσα στον γαλλικό πάγκο, Βινσέντ Κολέ: «Η Ελλάδα παραμένει Ελλάδα κι ας μην έχει μεγάλη διάκριση τα τελευταία 6-7 χρόνια. Δεν είναι… καταστροφή η ήττα στο πρώτο παιχνίδι, αλλά θα είναι κακό να συνεχίσουμε να χάνουμε. Η ήττα από τη Φινλανδία ήταν στα.. βασικά στοιχεία. Είχαμε 15 λάθη στο πρώτο μισό, χάσαμε ριμπάουντ και δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να νικήσουν».

• Στους άλλους αγώνες του ομίλου θα παίξουν: Πολωνία – Ισλανδία (13.45) και Φινλανδία – Σλοβενία (20.00), ενώ στο πρόγραμμα του 2ου ομίλου (Τελ Αβίβ) θα γίνουν οι αγώνες Γεωργίας – Γερμανίας (15.45), Ουκρανίας – Ιταλίας (18.30) και Ισραήλ – Λιθουανίας (21.30).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή