Πρεμιέρα της Α1 με ντέρμπι «αιωνίων» στο άδειο ΣΕΦ

Πρεμιέρα της Α1 με ντέρμπι «αιωνίων» στο άδειο ΣΕΦ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκκίνηση του επόμενου πρωταθλήματος της Basket League θα γίνει από το σημείο του περυσινού τερματισμού του που ήταν ο πέμπτος τελικός Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού Superfoods και με την ειδοποιό διαφορά ότι οι κερκίδες του ΣΕΦ θα είναι άδειες, λόγω της τιμωρίας των «ερυθρόλευκων», που θα υποδεχθούν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους για την πρώτη αγωνιστική. Μπορεί στη φετινή διοργάνωση του κυπέλλου ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να μην κληρώθηκαν στα προημιτελικά, όπως είχε συμβεί δύο φορές την τελευταία τριετία, αλλά η πρόωρη αναμέτρησή τους προέκυψε στη χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Η πρεμιέρα της φετινής Α1 κατηγορίας είναι προγραμματισμένη για τις 7 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό, λόγω των όσων είχαν γίνει στον περυσινό πέμπτο τελικό, να μεταφέρει σημαντική ποινή αποκλεισμού της έδρας του (4 συν 1) στην επόμενη περίοδο, αφού εκτός από τον αγώνα με τους «πράσινους», κεκλεισμένων θυρών θα διεξαχθούν και τα παιχνίδια με τα Τρίκαλα (21/10), το Ρέθυμνο (11/11), τον Κόροιβο (2/12) και το Λαύριο (16/12). Μπορεί οι επόμενοι αντίπαλοι των Πειραιωτών να είναι υποδεέστεροι και θεωρητικά να μην υπάρχει κίνδυνος βαθμολογικών απωλειών, αλλά η απουσία των οπαδών για σε διάστημα δύο μηνών είναι αρνητικό σημείο αναφοράς για την ψυχολογία κάθε γηπεδούχου ομάδας και παράλληλα προκαλεί οικονομικές ζημίες. Ο Ολυμπιακός έχει ασκήσει έφεση της ποινής κι αν δεν μειωθεί θα έχει την παρουσία του κόσμου του στις 30 Δεκεμβρίου, με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ θα γίνει στην 14η αγωνιστική και στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου (24/1). Ντέρμπι υψηλής δυναμικότητας και παραδοσιακών ομάδων στην Α1 προέκυψαν και στη δεύτερη (14/10) αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Αρη να υποδέχεται την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό Superfoods να παίζει με τον ΠΑΟΚ. Στην 4η αγωνιστική (28/10), ο Αρης θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό, ενώ το «αιώνιο» ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί την επόμενη αγωνιστική (11/11).

Στο ΟΑΚΑ, θα φιλοξενηθεί και πάλι ντέρμπι στην 8η αγωνιστική (9/12), με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ενώ την επόμενη αγωνιστική (16/12) θα διεξαχθεί στο κλειστό της Πυλαίας το παιχνίδι των «Δικεφάλων» ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Το αθηναϊκό ντέρμπι, με την ΑΕΚ να είναι τυπικά γηπεδούχος και να φιλοξενεί τον συγκάτοικό της, στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκό Superfoods, θα διεξαχθεί στην 12η αγωνιστική (13/1/2018).

Με ερωτηματικό, ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος είναι μόνο ο Πανιώνιος, αν και στην κλήρωση ο προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Χρήστος Βουζενεράκης τόνισαν ότι θα εξαντλήσουν και την τελευταία πιθανότητα για τη μετοχική σύσταση της ΚΑΕ.

«Πράσινες» αιχμές

Με νέες, αόριστες υπόνοιες για παρασκηνιακό «πόλεμο» εκτός των γηπέδων από τον Παναθηναϊκό και χωρίς να υπάρξει απάντηση μέχρι αργά χθες το βράδυ, αφού δεν υπήρχε η αναφορά του ονόματος του αντιπάλου, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή της χθεσινής κλήρωσης.

«Θέλω να ευχηθώ γεμάτα γήπεδα, με τη βία να μένει έξω. Ηταν υπόσχεση του Παναθηναϊκού και την τηρήσαμε, καθώς και τα παιχνίδια να κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών. Δεσμευόμαστε ότι θα το κάνουμε, παρόλο που δεν νομίζω ότι το θέλουν όλοι οι αντίπαλοί μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Mάνος Παπαδόπουλος, ενώ η… ευχή του ιδιοκτήτη των πρωταθλητών, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να προέκυπτε ντέρμπι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε.

Πλέον, ήδη το πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινά με φόντο τις ποινές, ενώ και το κλίμα φαίνεται να παραμένει στα επίπεδα με τα οποία έκλεισε η περυσινή επεισοδιακή χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή