Ευρωμπάσκετ: Το τζάμπολ των αποδείξεων για την Εθνική

Ευρωμπάσκετ: Το τζάμπολ των αποδείξεων για την Εθνική

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη θέση του αουτσάιντερ και χωρίς να έχει φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων, αλλά με θέληση να διορθώσει τις περισσότερες αδυναμίες της και πίστη ότι θα ανατρέψει τα προγνωστικά και θα έχει νέα αρχή στο 40ό Ευρωμπάσκετ, η εθνική ομάδα καλείται να κάνει υπέρβαση στον σημερινό αγώνα με αντίπαλο τη Λιθουανία (21.30), ώστε να… επιβιώσει και να προκριθεί στην προημιτελική φάση.

Το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της ελληνικής ομάδας στην τελική φάση της διοργάνωσης που συνεχίζεται στο γήπεδο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, μπορεί να μην είναι και το τελευταίο, εφόσον οι διεθνείς δεν συνεχίσουν τις προβληματικές εμφανίσεις από το Ελσίνκι και αποδείξουν ότι δεν έχουν… ξεχάσει το μπάσκετ που γνωρίζουν σε ατομικό επίπεδο. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει εγωισμός για να… «απαντήσουν» στα πολλά δικαιώματα που έδωσαν, ενώ πρέπει να αντεπεξέλθουν θετικά στην ψυχολογική πίεση και στο άγχος της επιτακτικής νίκης.

«Στα προηγούμενα τουρνουά φτάναμε ακόμα και αήττητοι στα νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά χάναμε και μεταμορφωνόμασταν αρνητικά. Τώρα, βρισκόμαστε στον αντίθετο… δρόμο. Ηττηθήκαμε σε τρεις αγώνες, αλλά έχουμε την ευκαιρία και το καθήκον να μεταμορφωθούμε θετικά» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πρίντεζης, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Μπουρούσης έκανε την αυτοκριτική του και εγγυήθηκε για τις σχέσεις όλων των συμπαικτών του.

«Δεν έχω βοηθήσει καθόλου την ομάδα και για να είμαι ειλικρινής νιώθω σαν να μην υπάρχω στο γήπεδο. Θα προσπαθήσω σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι να “βγάλω” όλη την εμπειρία μου. Αν βάλετε κάμερα στα αποδυτήρια δεν υπάρχει κανένας τσακωμός, αν εξαιρέσεις το περιστατικό με τον Παππά που δεν έχει σχέση με την ομάδα. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και αυτή είναι η επόμενη γενιά της Εθνικής» ήταν τα λόγια του αρχηγού που είναι πιθανό να ολοκληρώσει σήμερα τη θητεία του, αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνωρίσει έναν ακόμα πρόωρο αποκλεισμό στο Ευρωμπάσκετ.

Η αντιμετώπιση της δευτεραθλήτριας Ευρώπης στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις αρχίζει για την ελληνική ομάδα από τις αμυντικές σταθερές που θα έχει και την αποτελεσματικότητά της στον περιορισμό της τριάδας των Βαλαντσιούνας, Μοντεγιούνας και Καλνιέτις, σύμφωνα με τον Κώστα Μίσσα: «Η τακτική και η συγκέντρωσή μας θα είναι τα βασικότερα. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι και με τις λιγότερες δυνατές αυξομειώσεις. Χρειάζεται ολοκλήρωση κάθε καλής άμυνας και σε άστοχη προσπάθεια των Λιθουανών, γιατί ήταν δεύτεροι στα επιθετικά ριμπάουντ στην πρώτη φάση. Πρέπει να δυσκολέψουμε τις πάσες στον Βαλαντσιούνας. Στην επίθεση, όποτε έχουμε ευκαιρία για τρανζίσιον να το κάνουμε, αλλά και στο σετ παιχνίδι πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα, ειδικά με τους ψηλούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή