Στην έξοδο ο Μίσσας, έρχονται προκριματικά

Στην έξοδο ο Μίσσας, έρχονται προκριματικά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επόμενο ραντεβού της Εθνικής Ανδρών είναι προγραμματισμένο στα τέλη Νοεμβρίου για τους πρώτους προκριματικούς αγώνες που θα δώσει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 και το ζητούμενο είναι από χθες ο προπονητής που θα είναι στον πάγκο της, καθώς και οι διαθέσιμοι παίκτες που θα συγκροτήσουν τη 12άδα, λόγω της διαμάχης της Ευρωλίγκας και της FIBA για τα περίφημα «παράθυρα» που τραυματίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι πιθανότητες παραμονής του Κώστα Μίσσα είναι μηδαμινές, καθώς έχει αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού και δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να αφιερωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η συνεργασία της ομοσπονδίας με τον 64χρονο προπονητή ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό της Εθνικής στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ και για να συνεχιστεί, πρέπει να μεταπειστεί ο προπονητής στην αλλαγή της απόφασής του, ενώ πιθανότατα ο «στρατηγός» να ολοκληρώσει οριστικά και τη 13χρονη θητεία του στις εθνικές ομάδες.

Η ΕΟΚ είναι αναγκασμένη να βρει τον νέο προπονητή που θα εργαστεί με μερική απασχόληση στην Εθνική και ενδεχομένως να βρίσκεται και σε πάγκο συλλόγου. Τις περισσότερες πιθανότητες αντικατάστασης συγκεντρώνει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, λόγω της πρότερης θητείας του στην Εθνική Νέων, από την οποία θα γίνει και σημαντική «μετάγγιση» παικτών στην ανδρική ομάδα, ενόψει των προκριματικών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του οποιουδήποτε προπονητή στο τιμόνι της Εθνικής θα είναι οι κλήσεις των παικτών που θα κάνει και η τηλεφωνική προεργασία που θα γίνει, ώστε να γνωρίζει, πρωτίστως, τις προθέσεις των παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα και αν θα αποφασίσουν να επιλέξουν τη φανέλα της Εθνικής ή αυτή του συλλόγου τους. Είναι δεδομένο ότι εκτός κλήσεων θα μείνουν οι διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, ενώ και ο Μπουρούσης, ακόμα και αν δεν «κρεμάσει τα παπούτσια» του στην Εθνική, δεν θα κάνει το ταξίδι από τη μακρινή Κίνα για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ. Μετέωρη είναι η συμμετοχή και του Γιώργου Πρίντεζη, ύστερα από δύο χρόνια, αν η Εθνική προκριθεί στην τελική φάση.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η προαναγγελθείσα δέσμευση της ομοσπονδίας για να «ανοίξει τα χαρτιά» της στο θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την αλληλογραφία με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή