Αλλαγή ρόλων, ίδια συνταγή στην Εθνική

Αλλαγή ρόλων, ίδια συνταγή στην Εθνική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εσωτερική αναδιάρθρωση του υπάρχοντος τεχνικού επιτελείου της εθνικής ομάδας, όπως ήταν στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ, ενόψει των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου του 2019, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να αναλαμβάνει τη θέση του πρώτου προπονητή και τον Κώστα Μίσσα να επιστρέφει σ’ αυτή του τεχνικού διευθυντή. Ο Μίσσας ζήτησε από τον πρόεδρο και τον γεν. γραμματέα της ομοσπονδίας να μη συνεχίσει στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας και αποδέχθηκε τον πρότερο ρόλο που είχε, ενώ θα έχει αγαστή συνεργασία με τον Σκουρτόπουλο για την επιλογή των διαθέσιμων παικτών που θα συγκροτήσουν νέα εθνική ομάδα και την καθοδήγησή τους στα προκριματικά παιχνίδια. Ο Σκουρτόπουλος θα εισηγηθεί δύο ακόμα προπονητές για τη στελέχωση του πάγκου.

• Εξωαγωνιστικά και σε ρυθμούς… προθέρμανσης άρχισε η νέα αγωνιστική περίοδος, ενόψει και του κεκλεισμένων θυρών ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (9/10), με την κατάθεση αγωγής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ στον Δ. Γιαννακόπουλο για δυσφήμηση που υπέστη, στη διάρκεια των περυσινών τελικών. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδελφοί Αγγελόπουλοι, κινήθηκαν νομικά για την προβολή διαφημιστικού μηνύματος σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό (6/6), δύο ημέρες πριν από τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος και εξαιτίας του φραστικού περιεχομένου που αναφερόταν σε αλλοίωση αποτελέσματος του 3ου τελικού, λόγω των συνθηκών διεξαγωγής του.

• Δύο ήττες στα ισάριθμα φιλικά που έδωσε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (60-68) και την Ούνιξ Καζάν (63-65) γνώρισε ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ΟΑΚΑ και ενώ από χθες ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία, οι Καλάθης, Παππάς και Θ. Αντετοκούνμπο.

• «Αποκαλυπτήρια» στους φιλάθλους της θα κάνει σήμερα (19.30) η ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό (χωρίς τον Ξανθόπουλο) που θα δώσει στο ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζοντας την Ούνιξ Καζάν.

• Σε διάστημα τεσσάρων έως έξι εβδομάδων αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, στον οποίο έγινε λαπαροσκοπική αποκατάσταση στο σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών του.

• Aίτηση για την απόκτηση της εγγυητικής επιστολής που θα κατοχυρώσει οριστικά και νομότυπα τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, θα καταθέσει μέχρι μεθαύριο, ο Πανιώνιος, καταβάλλοντας και το απαιτούμενο ποσό των 60.000 ευρώ, ενώ έχει συγκεντρωθεί και το μετοχικό κεφάλαιο των 220.000 ευρώ.

• Η νίκη-πρόκριση του Ιωνικού Νικαίας, με αντίπαλο το Περιστέρι (71-64) και η επικράτηση του Παγκρατίου κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών (64-62), ξεχώρισαν στη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου που συνεχίζεται αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή