Μπάσκετ: Με την αύρα του «δράκου»

Μπάσκετ: Με την αύρα του «δράκου»

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτοκρατορική» χροιά που ήταν εμπλουτισμένη από πάθος, αυτοπεποίθηση και μεγάλη ώθηση του κόσμου, είχε η νίκη-πρόκριση του Αρη στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (70-62), ο οποίος έδειξε ότι υπολείπεται σε ετοιμότητα, παρά την έγκαιρη οριστικοποίηση του ρόστερ του και την ομοιογένεια που είχε δείξει στα φιλικά παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν το πρώτο πεντάλεπτο για να προσαρμοσθούν στις συνθήκες του ντέρμπι και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο επέβαλαν τον ρυθμό τους και, αρχής γενομένης από την άμυνα, «έτρεξαν» σερί 11-0 δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας (36-21 στο 17΄ και 42-29 στο ημίχρονο). Η διαφορά «άγγιξε» τους 20 πόντους στο 23΄ (51-32), ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και μείωσε σε 51-42, αλλά ο Αρης βρίσκοντας εκ νέου λύσεις (58-44 στο 30΄) δεν απώλεσε την κυριαρχία του στην τελευταία περίοδο, έχοντας κορυφαίο τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και τον ΠΑΟΚ να περιορίζει την έκταση της ήττας του.

ΑΡΗΣ: Μούρτος 3, Αθηναίου 4, Βασιλόπουλος 12 (1), Φλιώνης 3 (1), Βον 10 (2), Τσαϊρέλης 5, Πέτγουεϊ 3 (1), Πουλιανίτης, Γουίβερ 7 (1), Μπένσον 12 (1), Χρηστίδης 2, Μπελ 9 (1).

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 7, Ντίλαρντ 14 (2), Κλάσεν 7, Καρράς 2, Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 5, Καραμανώλης, Ζάρας 5 (1), Τζόουνς 14 (3), Τρις 7 (1).

Η σκέψη των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods και του Ολυμπιακού ήταν στο επικείμενο, κεκλεισμένων θυρών, ντέρμπι στο ΣΕΦ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά οι «αιώνιοι» έκαναν το καθήκον τους στα προημιτελικά παιχνίδια Κυπέλου και τα οποία αξιοποίησαν ως «πρόβες» για την αναμέτρησή τους την ερχόμενη Κυριακή. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν άνετα στο δεύτερο ημίχρονο το εμπόδιο του νεοφώτιστου Φάρου–ΓΣΛ (97-67) στη Λάρισα, ενώ δόθηκε χρόνο συμμετοχής και στον Κώστα Παπανικολάου, που αποθεραπεύτηκε. Οι Στρέλνιεκς (16 π.), Τόμπσον (15 π.) και Παπανικολάου (10 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ από τον Φάρο ξεχώρισε ο Σάφτενααρ (18 π.). Στο Βενετόκλειο, ο Παναθηναϊκός με νέο αρχηγό τον Ιαν Βουγιούκα μετέτρεψε σε… προπόνηση το παιχνίδι με τον Κολοσσό, τον οποίο νίκησε 84-54 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες, ενώ κορυφαίοι σκόρερ ήταν οι Βουγιούκας (14 π.), Λοτζέσκι (14 π.) και Καλάθης (13 π.).

Επίδειξη ισχύος, εξαιρώντας το δεύτερο δεκάλεπτο, έκανε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου επικράτησε του Ρεθύμνου με 92-67 και έδειξε τα πρώτα δείγματα των δυνατοτήτων της. Η ΑΕΚ βελτίωσε κατακόρυφα την άμυνά της πάνω στον Μούντι και το παιχνίδι τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες στο δεύτερο ημίχρονο. Κορυφαίοι σκόρερ της ΑΕΚ ήταν οι Σάκοτα (15 π.), Ελόνου (11 π.) και Μπάρλοου (16 π.) και από την κρητική ομάδα, οι Μέντλοκ (12 π.) και Μούντι 25 (2).

• Με τη μορφή της περιόδου 2015-16 θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και στην πρώτη φάση θα συμμετάσχουν και οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις πρώτες δύο θέσεις της κανονικής περιόδου, ενώ στην ημιτελική φάση θα γίνεται εναλλαγή της έδρας ανά δύο αγώνες. Παράλληλα, επισημοποιήθηκε η εφαρμογή του instant replay σε όλους τους αγώνες που θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή