Αρχή με νίκη ο Αρης στο Τσάμπιονς Λιγκ

Αρχή με νίκη ο Αρης στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα ελληνικά χαμόγελα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από τις ήττες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ήρθαν από τον Αρη, που επικράτησε της Ζιελόνα Γκόρα (70-64) στο Αλεξάνδρειο, έστω κι αν έδωσε δικαιώματα στην πολωνική ομάδα για τη διεκδίκηση της νίκης στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν θετικά στην πρόσφατη ήττα που γνώρισαν από τον Κόροιβο και ήταν συγκεντρωμένοι στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα τους, έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού και σταθερό προβάδισμα άνω των δέκα πόντων στο πρώτο ημίχρονο (37-23) και μέχρι το 30΄ (58-44). Η Ζιελόνα Γκόρα έκανε την ύστατη προσπάθεια ανατροπής στην τελευταία περίοδο και μείωσε μέχρι τους έξι πόντους (64-58 στο 37΄), αλλά οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη αντέδρασαν ψύχραιμα στην πίεση που δέχτηκαν, έστω κι αν χάλασαν την καλή εικόνα που είχαν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

AΡΗΣ: Φλιώνης 4, Βον 6, Τσαϊρέλης, Χριστίδης, Μούρτος, Αθηναίου 13 (2) Βασιλόπουλος 13 (2), Πέτγουεϊ 3, Γουίβερ 16 (2), Μπένσον 8, Μπελ 7.

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ: Φλόρενς 11 (3), Μουρ 10 (2), Μάτσακ, Μόκρος, Ντραγκίσεβιτς 11, Κελάτι 15 (4), Χρικάνιουκ 7, Ζαμόσκι, Κόσζαρεκ 10 (2).

• Προβληματισμός κυριαρχεί στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για την κάκιστη αρχή της ομάδας και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει, καθώς έχει δημιουργηθεί δυσαρέσκεια στους φιλάθλους. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Λούντβισμπουργκ και τη συντριβή των 33 πόντων, ενώ θα επανεκτιμηθεί και το έργο του προπονητικού επιτελείου σε συνδυασμό με τη διπλή απουσία των Κόνιαρη και Χαραλαμπόπουλου.

Στην ΑΕΚ, το πνευματικό ανέτοιμο των παικτών και η έλλειψη αμυντικής προσήλωσης είναι τα δύο κύρια προβλήματα που καλείται να επιλύσει ο τεχνικός της, Σωτήρης Μανωλόπουλος. Η ομοιογένεια της Ενωσης βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας, ενώ αναμένεται η ένταξη του Μάνι Χάρις.

• Στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Εθνική Ανδρών, σύμφωνα με την κατάταξη της FIBA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή