Ευρωλίγκα: Απευθείας στα βαθιά ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Απευθείας στα βαθιά ο Παναθηναϊκός

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γνώριμα «λημέρια» του Τσάβι Πασκουάλ, στη δοκιμαζόμενη Καταλωνία από τα επεισόδια του πρόσφατου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίησή της, αρχίζει το ταξίδι του Παναθηναϊκού Superfoods στη φετινή Ευρωλίγκα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, που έκανε σαρωτικές αλλαγές με σκοπό να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Οι «πράσινοι» προέρχονται από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά, εκτός από την τόνωση της αυτοπεποίθησης για τις δυνατότητές τους, δεν κάνουν σύγκριση των δύο αγώνων.

«Η εμπειρία μου λέει ότι συνήθως μετά από τέτοιες νίκες το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο, διότι πιστεύεις πως είσαι περισσότερο έτοιμος απ’ ό,τι είσαι στην πραγματικότητα. Αλλά, όπως έχω δει την ομάδα έως τώρα, θεωρώ πως θα τη χρησιμοποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή είναι η αίσθησή μου από τους παίκτες στις τελευταίες προπονήσεις. Πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θα χρησιμοποιήσουμε τη νίκη επί του Ολυμπιακού για να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ. «Η Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό ρόστερ. Οι περισσότεροι από τους νέους παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν εμπειρία από την Ευρωλίγκα τα προηγούμενα χρόνια. Εχουν κρατήσει τα χαρακτηριστικά τους και προφανώς το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να παίξουν μπάσκετ ως ομάδα. Θεωρώ ότι αν παίξουμε καλή άμυνα και κοντρολάρουμε τα λάθη μας στην επίθεση, θα έχουμε ευκαιρίες να τα καταφέρουμε» κατέληξε ο Πασκουάλ, που θα έχει στη διάθεση του τον Λιθουανό πλέι μέικερ Λούκας Λεκαβίτσιους πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στην εθνική ομάδα, ώστε να υπάρχει εναλλακτική επιλογή για τον Νικ Καλάθη. Στη γενέτειρά του, ο Πασκουάλ συνάντησε αρκετούς φίλους του που τον επισκέφθηκαν στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε η αποστολή της ελληνικής ομάδας.

«Γνωρίζω απόλυτα την κατάσταση. Σίγουρα περνάνε δύσκολες στιγμές, ειδικά με αυτά που συνέβησαν την ημέρα του δημοψηφίσματος. Θεωρώ πως τίποτα δεν μπορεί να επιτρέψει σε κανέναν να χτυπήσει ανθρώπους που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση με την ομάδα τους και θα γεμίσουν το γήπεδο».

Η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας θα ολοκληρωθεί σήμερα με τους αγώνες Zαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας και Χίμκι – Βαλένθια.

• «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι χτισμένο με τρόπο αναγνώρισης των αγωνιστικών επιδόσεων. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη αρχή και παραμένει στην καρδιά του οράματός μας. Δεν υπάρχουν εγγυημένες θέσεις, όπως συμβαίνει στην Ευρωλίγκα», επανέλαβε σε συνέντευξή του ο εκτελεστικός διευθυντής του Τσάμπιονς Λιγκ, Πατρίκ Κομνηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή