Ευρωλίγκα: «Λαβωμένος» και με Μάλαγα ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: «Λαβωμένος» και με Μάλαγα ο Ολυμπιακός

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απουσίες τραυματιών έχουν μετατραπεί σε… συνήθεια του Ολυμπιακού και δεν αποτελούν επ’ ουδενί δικαιολογία για τον τεχνικό του Γιάννη Σφαιρόπουλο, που καλείται μαζί με τους συμπαίκτες των Σπανούλη, Στρέλνιεκς και πιθανότατα του Μάντζαρη να προχωρήσει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ (21.00) την Ουνικάχα Μάλαγα, που επέστρεψε στη διοργάνωση ύστερα από 4 χρόνια.

Προερχόμενος από τη νίκη του Ηρακλείου, κόντρα στην Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη φυσική έδρα του για τη δεύτερη συνεχόμενη «μονομαχία» με ισπανική ομάδα. «Δεν θα σταθώ ποτέ σε τραυματισμούς όσοι και αν είναι. Ακόμη και με πέντε παίκτες να μείνουμε, θα πρέπει να ματώσουν για σαράντα λεπτά. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας και η μοίρα του Ολυμπιακού. Να ματώνουν οι παίκτες μέσα στο παρκέ. Είτε δεν έχουμε παίκτες, είτε παίζουμε εκτός έδρας, είτε χωρίς κόσμο σε άδειο γήπεδο. Να βουτάνε για κάθε μπάλα, όσοι και αν μείνουμε. Είναι λάθος να μεμψιμοιρούμε για τραυματισμούς», τόνισε.

Η Μάλαγα χαρακτηρίστηκε «σκληρή» ομάδα από τον προπονητή του Ολυμπιακού και η νίκη επί της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης για την πρεμιέρα της διοργάνωσης επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

«Η Μάλαγα παίζει πιεστικές άμυνες και πηγαίνει στις επαφές. Σε κάνει να βγεις εκτός ρυθμού. Πρέπει να είμαστε εξίσου δυνατοί, για να αντιτάξουμε σκληράδα και ανταγωνιστικότητα». Η συμμετοχή του Μάντζαρη θα κριθεί σήμερα, ενώ ανησυχητική παράταση λαμβάνει η επιστροφή του Σπανούλη, ο οποίος δεν έχει παίξει στα 4 επίσημα παιχνίδια από την αρχή της περιόδου.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής θα παίξουν Χίμκι – Ζαλγκίρις και Βαλένθια – Εφές Αναντολού.

• Εννέα εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, σύλλογοι-μέλη των οποίων μετέχουν στην Ευρωλίγκα, είχαν συνάντηση στα γραφεία της FIBA στη Γενεύη και συζήτησαν τα δεδομένα στη διαμάχη με την Eυρωλίγκα, όπως διαμορφώθηκαν μετά την απόρριψη εκ μέρους της τελευταίας της πρότασης που είχε κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία για να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις τους. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν μία κοινή δήλωση των εννέα, με την οποία καταδικάζουν τη στάση της Ευρωλίγκας για τα «παράθυρα» και προειδοποιούν τους συλλόγους να μην επηρεάσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις αποφάσεις των διεθνών παικτών.

Η δήλωση υπογράφηκε από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών Ελλάδας, Γερμανίας, Ισραήλ, Λιθουανίας, Ιταλίας, Ρωσίας, Σερβίας, Ισπανίας και Τουρκίας, ενώ την πλήρη συμπαράστασή της εξέφρασε και η γαλλική ομοσπονδία, που ήταν παρούσα στη συνάντηση αλλά δεν υπέγραψε τη δήλωση.

• Στην πρώτη εμφάνισή του στο ΝΒΑ, με τους Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε το μέγεθος της απουσίας του από την εθνική ομάδα στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Ο Ελληνας σταρ σημείωσε 37 πόντους (13/21 δίπ., 11/13 β., 13 ριμπ., 3 ασ., και 3 κλ.) σε διάστημα 37 λεπτών και συνέβαλε στη νίκη των Μπακς κόντρα στους Σέλτικς (108-100) στη Βοστώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή