Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Φωνάζει, έχει δίκιο, αλλά δίνει δικαιώματα

Ευρωλίγκα – ΠΑΟ: Φωνάζει, έχει δίκιο, αλλά δίνει δικαιώματα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού για το «σφύριγμα» έδρας του Σλοβένου διαιτητή Πουλκ και τον μη καταλογισμό φάουλ από τον Μπομπουά στον Παππά, έγινε μέσω Διαδικτύου και φαίνεται να ανοίγει νέο κύκλο οξείας αντιπαράθεσης με τη διοίκηση της Ευρωλίγκας. Στην κριτική, όμως, για την αγωνιστική εικόνα των «πρασίνων», η στατιστική μαρτυρά την αληθινή ερμηνεία της ήττας που γνώρισε ο Παναθηναϊκός Superfoods στη Βιτόρια, ενώ έγιναν και λάθη τακτικής στις δύο τελευταίες φάσεις και στη διαχείριση του χρόνου από την ελληνική ομάδα.

«Η EuroLeague θα πρέπει να είναι υπερήφανη. Υπερήφανοι που είμαστε μέρος της EuroLeague» ανέφερε με σαφή ειρωνικό τρόπο, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «πόλεμο» της Ευρωλίγκας στον Παναθηναϊκό και υπενθύμισε ότι σε επίσημες διαμαρτυρίες του παρελθόντος, η απάντηση της διοργανώτριας αρχής ήταν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα. Στον αγωνιστικό τομέα, όμως, ο Παναθηναϊκός έχασε ένα «δικό» του παιχνίδι και η στατιστική του έδειξε χαμηλότατο ποσοστό ευστοχίας στις ελεύθερες βολές (62%, 13/21) και 16 λάθη, σε αντίθεση με τα δέκα περισσότερα ριμπάουντ (37 έναντι 27) και τις είκοσι ασίστ. Το οξύμωρο του προσανατολισμού του Τσάβι Πασκουάλ για τη συγκεκριμένη χρονική φάση στην αρχή της περιόδου, είναι η δραστική μείωση της χρησιμοποίησης των παικτών που αποτελούν επιλογές του, σε αντίθεση με την περυσινή ομάδα που παρέλαβε από τον Πεδουλάκη. Οι Παππάς, Γκιστ, Καλάθης, Σίνγκλετον, Ρίβερς και Λεκαβίτσιους έχουν τη «μερίδα του λέοντος» στον χρόνο συμμετοχής, ενώ… «θεατές» από τον πάγκο είναι οι Λοτζέσκι, Ντένμον, Γκάμπριελ, Αντετοκούνμπο, Ογκαστ και Βουγιούκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή