Μπάσκετ: Μπορεί να σπάσει το δίπολο;

Μπάσκετ: Μπορεί να σπάσει το δίπολο;

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΑΕΚ «ψήλωσε» τους στόχους της φετινής περιόδου και αποκόμισε πολλαπλά κέρδη από τη νίκη (73-69) στον ημιτελικό του Κυπέλλου, κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods με τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου, ύστερα από 16 χρόνια, προκαλώντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους της που άρχισαν και πάλι να εμπιστεύονται την ομάδα μπάσκετ. Απέναντι στην ΑΕΚ (3 κατακτήσεις) και στον τελικό της 17ης Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο, θα είναι ο Ολυμπιακός (9 κατακτήσεις), ο οποίος νίκησε 56-49 τον Αρη στον έτερο ημιτελικό και επιστρέφει επίσης, ύστερα από 6 χρόνια, στη διεκδίκηση και για πρώτη φορά επί θητείας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Εχοντας πρωταγωνιστή τον Ελόνου, η ΑΕΚ κέρδισε το πρώτο… πιστοποιητικό για να απειλήσει με αξιώσεις και σοβαρές πιθανότητες τον διπολισμό Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Το κατάφερε κατά το ήμισυ, με τη νίκη κόντρα στους «πράσινους» και στον τελικό πρέπει να αποδείξει ολοκληρωτικά ότι επέστρεψε στο κορυφαίο επίπεδο πρωταθλητισμού, κατακτώντας το τρόπαιο. Η διαχείριση αυτής της νίκης απαιτεί την ανάλογη συνέπεια και συνέχεια από την ΑΕΚ που είχε επικρατήσει στην παράταση πριν από πέντε ημέρες, στο ΟΑΚΑ, της άσημης πολωνικής Ρόζα Ρόντομ. Η σταθεροποίηση και η φερεγγυότητα της αγωνιστικής εικόνας σε κάθε παιχνίδι, είναι τα δύο στοιχεία που επιβάλλεται να εξασφαλίσει ο τεχνικός της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος για τη δυσκολότερη συνέχεια που περιμένει την ομάδα του.

Στον Ολυμπιακό, η δεύτερη «απόδραση» με νίκη επί του Αρη από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ήρθε με διαφορετικό τρόπο συγκριτικά μ’ αυτή του πρωταθλήματος και με μπάσκετ κακής ποιότητας, εκατέρωθεν. Τα τρίποντα του Λετονού Στρέλνιεκς ήταν «βάλσαμο» για τους «ερυθρόλευκους» στο χαμηλό σκορ του αγώνα, εξαιτίας του «κατενάτσιο» που έπαιξαν οι γηπεδούχοι και ενώ δεν είχαν προσφορά από τους παίκτες του πάγκου τους. Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, έχοντας ισχυροποιήσει την ψυχολογία του.

Στον Παναθηναϊκό, που βρίσκεται εκτός τελικού Κυπέλλου για πρώτη φορά, ύστερα από 13 χρόνια, έχει ανοίξει κύκλος εσωστρέφειας, με αφορμή τον αστείο χαρακτηρισμό που έκανε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Δ. Γιαννακόπουλος για την ήττα και τον αποκλεισμό των «πρασίνων» (σ.σ. τσίρκο), ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ απέφυγε να απαντήσει. Η δεύτερη ανάρτηση στο instagram απο τον Δ. Γιαννακόπουλο ήταν μειωτική για τη νίκη της ΑΕΚ, κάνοντας σύγκριση με την ήττα του ΠΑΟ από την Μπασκόνια. Ανασκεύασε άμεσα με δήλωση ότι «το γεγονός πως θεωρώ ανεπίτρεπτο να χάνουμε από την ΑΕΚ, σε καμία περίπτωση δεν δείχνει έλλειψη σεβασμού και διάθεση να μειώσω τη μεγάλη επιτυχία της. Η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μπασκετική ιστορία», ενώ ζήτησε εξωδίκως να μην αναπαράγονται από τα ΜΜΕ οι αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο. Πάντως, η διοικητική κριτική περικλείει και την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», ενόψει των τεσσάρων συνεχόμενων αγώνων με τον Ολυμπιακό (εκτός,10/11), τον Πανιώνιο (εκτός, 12/11), Χίμκι (14/11, εντός) και Εφές (16/11, εκτός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή