Ευρωλίγκα: Ματς αποδείξεων με Εφές για Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Ματς αποδείξεων με Εφές για Παναθηναϊκό

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eχθρός» του καλού είναι το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό Superfoods που μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες (Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Χίμκι), ύστερα από τη διπλή ήττα από Μπασκόνια και ΑΕΚ και το απόγευμα (19.30) θα μπει ξανά στο γήπεδο του «Αμπντί Ιπεκτσί» για να αντιμετωπίσει την Εφές και να διευρύνει το σερί του στην 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι για τους «πράσινους» σε διάστημα έξι ημερών, αλλά η αναμενόμενη κόπωση δεν απορρυθμίζει τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, λόγω και της διαχείρισης που γίνεται στα τρία τελευταία παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι άρχισε να «κουρδίζει» τη «μηχανή» του και να ανεβάζει στροφές σε κάθε αγώνα, αν και δεν έχει εξαλείψει την αδυναμία που έχει φανερώσει στη θέση του σέντερ (η αναζήτηση ξένου παίκτη συνεχίζεται με ιδιαίτερα περιορισμένες επιλογές). Η Εφές βρίσκεται στην προτελευταία θέση (2 νίκες-5 ήττες) και ο Πασκουάλ θεωρεί ότι το σημερινό παιχνίδι μπορεί να είναι καθοριστικό για το μέλλον του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση.

«Οπως έχει αποδειχθεί ώς τώρα στη διοργάνωση, ένα παιχνίδι μπορεί να αλλάξει τον ρου της ομάδας στο παιχνίδι της σεζόν. Είδαμε ότι η Μπασκόνια μετά τη νίκη με τον Παναθηναϊκό, νίκησε και τη Μάλαγα, έχασε δύσκολα στη Χίμκι και νίκησε και τη Ρεάλ με διαφορά πόντων. Η Εφές νίκησε στη Βαρκελώνη και μετά στο Τελ Αβίβ. Πάντα τα παιχνίδια που έχουν προηγηθεί καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τι θα συμβεί στα επόμενα. Γι’ αυτό τα σημαντικότερα παιχνίδια είναι εκείνα που παίζεις έπειτα από ήττα. Γιατί πρέπει να κερδίσεις απευθείας» είπε ο Καταλανός τεχνικός του «τριφυλλιού» και συνέχισε: «Τώρα παίζουμε με την Εφές στην καλύτερη στιγμή της. Παίζει πολύ μεγάλο μέρος των αγώνων με Ντάνστον και Στίματς κοντά στο καλάθι ταυτόχρονα. Διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες στην περιφέρεια όπως ο Σιμόν, ο Ρίκι Λέντο και άλλοι. Παρουσιάζεται σοβαρή στην επίθεση, είναι καλή στους αιφνιδιασμούς και παίζει πολύ σκληρά».

Το σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής: Χίμκι – Μακάμπι, Ζαλγκίρις – Μπασκόνια και Ρεάλ – Μάλαγα.

• Νέο σοβαρό πλήγμα για τη Ρεάλ, με το ράγισμα στο μεταρτάσιο που υπέστη ο Αμερικανός Αντονι Ράντολφ και υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός δράσης έξι έως οκτώ εβδομάδες, με αποτέλεσμα να μην παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Στο απουσιολόγιο του τεχνικού Πάμπλο Λάσο βρίσκονται ήδη οι Γιουλ, Αγιόν και Κούζμιτς. Τις υπηρεσίες του Ιλμανέ Ντιόπ θα στερηθεί η Μπασκόνια, καθώς ο 22χρονος σέντερ θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες λόγω τραυματισμού στο χέρι κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα με τη Ρεάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή