Μπάσκετ: Ενα τζάμπολ «κρας τεστ» για την Εθνική

Μπάσκετ: Ενα τζάμπολ «κρας τεστ» για την Εθνική

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αφετηρία της πρωτόγνωρης διαδικασίας των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και με μια 12άδα ειδικών συνθηκών, η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει σήμερα (21.30) στο Λέστερ τη Μεγάλη Βρετανία και καλείται να υπερπηδήσει τα όποια εμπόδια θα βρει στον δρόμο της για να επιστρέψει με την πρώτη νίκη της. Οι Βρετανοί έχουν τη φιλοδοξία της έκπληξης κόντρα στην ελληνική ομάδα, η οποία θα παραταχθεί με τον ίδιο κορμό της ομάδας που είχε το προηγούμενο καλοκαίρι στα δύο φιλικά παιχνίδια, στην Πάτρα και στο Λονδίνο.

Ο νέος τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος υπογράμμισε ότι μπορεί να έχουν πραγματοποιηθεί, μόλις, τρεις προπονήσεις, αλλά η διάθεση και η αυτοσυγκέντρωση των παικτών ισοσκελίζουν την ανετοιμότητά τους. «Θέλουμε να παίξουμε καλή άμυνα και να βγάλουμε ενέργεια. Πρέπει να δώσουμε τα λιγότερα δυνατά δικαιώματα στους αντιπάλους μας, παίζοντας με τη δεδομένη σοβαρότητα. Το γεγονός ότι έχουμε νέα σύνθεση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μας», είπε ο Σκουρτόπουλος.

Στον άλλο αγώνα του 8ου ομίλου θα παίξουν Ισραήλ – Εσθονία, ενώ από κάθε γκρουπ θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες, μεταφέροντας τις νίκες και τις ήττες τους και η διασταύρωση θα γίνει με τις ομάδες του 7ου ομίλου (Γερμανία, Σερβία, Αυστρία, Γεωργία). Το σημερινό πρόγραμμα: Τουρκία – Λετονία, Βουλγαρία – Φινλανδία, Τσεχία – Ισλανδία, Πολωνία – Ουγγαρία, Βοσνία – Ρωσία, Σουηδία – Ουκρανία, Κόσοβο – Λιθουανία, Γερμανία – Γεωργία, Μαυροβούνιο – Ισπανία, Ολλανδία – Κροατία, Σερβία – Αυστρία, Ιταλία – Ρουμανία, Σλοβενία – Λευκορωσία και Βέλγιο – Γαλλία.

• Η FIBA θα εφαρμόσει στη διοργάνωση του 2023 το μοντέλο συνδιοργάνωσης που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στο παναφρικανικό και στο παναμερικανικό πρωτάθλημα. Η παγκόσμια ομοσπονδία προχωρά αναγκαστικά σε αυτή την επιλογή μετά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων της Τουρκίας και της Ρωσίας για το μεθεπόμενο Μουντομπάσκετ που θα φιλοξενηθεί εκτός της Ευρώπης, καθώς οι τρεις συνυποψηφιότητες που έχουν απομείνει είναι αυτές της Αργεντινής – Ουρουγουάης και των Ιαπωνίας, Ινδονησίας και Φιλιππίνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή