Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Έχει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Έχει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμυντικό δόγμα του Ολυμπιακού, με την υπογραφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αποτέλεσε την πεπατημένη οδό για την όγδοη νίκη στο «Λα Φοντέτα» της Βαλένθιας (64-72) για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ενώ η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη πήρε μια ακόμη παράταση, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί η χρονική στιγμή που θα πραγματοποιηθεί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, έχουν συνηθίσει, ύστερα από δύο μήνες, να παίζουν περιμένοντας την επανένταξη του αρχηγού τους και να πετυχαίνουν τα αποτελέσματα που χρειάζονται, ώστε να παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η άμυνα των Πειραιωτών είχε στοχεύσει στον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του Ερικ Γκριν, ώστε ο πρώην παίκτης του να μην μπορούσε να πάρει ρεβάνς απόδειξης για τις ικανότητές του και ύστερα από την περυσινή λύση της συνεργασίας του. Ο Γκριν σκόραρε 13 πόντους (2/7 διπ., 2/2 τρ.) στο α΄ ημίχρονο (30-35), αλλά δεν είχε την απαραίτητη βοήθεια από τους συμπαίκτες του, με εξαίρεση τον Πλέις, και δεν είχε την ικανότητα να νικήσει… μόνος του τον Ολυμπιακό, παρά την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ του αγώνα.

Ο επιθετικός πλουραλισμός του Ολυμπιακού, με μπροστάρη τον Παπανικολάου, είχε τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και δεν χρειαζόταν να ήταν μεγαλύτερος, καθώς η άμυνα, η κυριαρχία στα ριμπάουντ (22 αμυντικά – 17 επιθετικά), οι 16 ασίστ, η σωστή διαχείριση των περιφερειακών, απόντων των Μάντζαρη και Σπανούλη, ήταν οι εγγυήσεις για τη νέα επαγγελματική νίκη, η οποία συνοδεύεται και από το ρεκόρ του Πρίντεζη στη συγκομιδή των ριμπάουντ (7-7).

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε διψήφια διαφορά στο σκορ (45-56 στο 31΄) και απειλήθηκε ελάχιστα από τη Βαλένθια, όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 7 (58-63 στο 35΄), αλλά τέσσερις πόντοι του Στρέλνιεκς ώθησαν την ομάδα του να φτάσει στην τέταρτη εκτός έδρας νίκη της.

Ο Σπανούλης ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στο γόνατό του, χθες το πρωί, και προτίμησε να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με 11 παίκτες, με απόντα και τον Αγραβάνη. «Είναι πολύ δύσκολο, δεν έχω ξανακάνει υπομονή τόσο πολύ στη ζωή μου σε θέμα τραυματισμού. Το καλό είναι ότι δεν είναι ανησυχητικό. Δεν θέλω να ρισκάρω κάτι και θέλω να είμαι σίγουρος όταν επανέλθω να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Ολοι περιμένουν να με δουν στο παρκέ να αγωνίζομαι, αλλά εγώ περιμένω 1.000 φορές περισσότερο. Θα επιστρέψω δυνατός και γερός», δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Τόμας 2, Φαν Ρόσομ 7 (1), Ρούντεζ, Βίβες 3 (1), Μαρτίνεθ 3 (1), Σαν Εεμετέριο 1, Πλάις 14, Σάστρε 2, Γκριν 26 (3), Ντούρνεκαμπ 4, Χλίλασον 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜακΛίν 4, Τολιόπουλος 5 (1), Παπαπέτρου 4, Στρέλνιεκς 12 (2), Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 13 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 7 (1).

• Tα άλλα αποτελέσματα: Χίμκι-Μπάμπεργκ 82-73, Εφές-Αρμάνι 73-68, Μακάμπι-Ζαλγκίρις 75-69, Μπασκόνια-Φενέρμπαχτσε 51-63.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή