Μπάσκετ: Νίκη-οξυγόνο ΠΑΟΚ, νέα ήττα για τον Αρη

Μπάσκετ: Νίκη-οξυγόνο ΠΑΟΚ, νέα ήττα για τον Αρη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο βήμα στην αντεπίθεση πρόκρισής του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ με τη δεύτερη νίκη του κόντρα στη Βέντσπιλς (83-76) και μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το εγγύς μέλλον του στη διοργάνωση. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από τις ομάδες στις στατιστικές κατηγορίες ευστοχίας για σουτ δύο και τριών πόντων, καθώς και στα ριμπάουντ, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε, μόλις, οκτώ λάθη, έδειξε αποφασισμένος να «λυγίσει» τη Βέντσπιλς, που βρέθηκε στο μείον πέντε (66-61), αλλά «απάντησε» με σερί 7-0, ισοφαρίζοντας σε 70-70. Ο Μαργαρίτης με ατομικές ενέργειες και ο Τζόουνς με τρίποντο στα 32΄΄ έκριναν το παιχνίδι. Πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων: Χρυσικόπουλος 10 (2), Μαργαρίτης 15, Κατσίβελης 12 (1), Γκος 12, Τζόουνς 10 (2). Κορυφαίοι σκόρερ της Βέντσπιλς ήταν οι Γκούλμπις (17), Γιούτσικας (14) και Μπρούσεβιτς (16).

• Δύο άστοχα τρίποντα του Μπελ και του Αθηναίου στην ίδια φάση, καθώς ο Βασιλόπουλος κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ, στέρησαν από τον Αρη τη διεκδίκηση της νίκης στην Οστάνδη, όπου οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν από τη βελγική ομάδα (69-67) και έχουν πλέον αρνητικό πρόσημο στη βαθμολογία του ομίλου τους (3 νίκες – 4 ήττες).

Ο Αρης μετέτρεψε το 63-58 στα 2΄ 23΄΄ πριν από τη λήξη σε 66-65 με 3ποντο του Μποχωρίδη, στα 65 δευτερόλεπτα, αλλά ο Γιαννάκης έκανε λάθος στα 16΄΄ και «επέστρεψε» το προηγούμενο λάθος «δώρο» του Φίλερ. 

Ο Τσαϊρέλης (20 π.) και ο Βασιλόπουλος (11 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Αρη, ενώ υστέρησαν αισθητά οι τρεις Αμερικάνοι (Γουίβερ, Μπέλ, Μπένσον).

• Η ΑΕΚ, που θα παίξει σήμερα με την Μπάιροιτ (21.00) στη Γερμανία, αντικατέστησε τον Γάλλο Μπάτζαν Σι με τον Βόσνιο Εντιν Ατιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή