Η ΑΕΚ που μάχεται με τον εαυτό της

Η ΑΕΚ που μάχεται με τον εαυτό της

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής έκρινε σε συντριπτικό ποσοστό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος υπέρ του πρωτοπόρου και αήττητου Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα δημιούργησε προϋποθέσεις μελλοντικών κερδών της «Ενωσης». Σε διάστημα δύο μηνών και με αλλαγή προπονητή στον πάγκο της (Μανωλόπουλος-Σάκοτα), η ΑΕΚ νίκησε και απέκλεισε από τον τελικό Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό, ενώ επικράτησε του Ολυμπιακού και τον άφησε σε απόσταση δύο νικών από τους «πράσινους». Η ΑΕΚ, όμως, δεν στοχεύει σε ρυθμιστικό ρόλο για τους κατόχους των δύο πρώτων θέσεων της βαθμολογίας, αφού θέλει να διασπάσει τον διπολισμό των «αιωνίων» αντιπάλων στη διεκδίκηση του τίτλου. Μπορεί να νίκησε και τους δύο, αλλά το μέγα ζητούμενο, όπως και πέρυσι, είναι η διάρκεια της αγωνιστικής φερεγγυότητας και συνέπειας. Η ΑΕΚ έχει γνωρίσει τρεις ήττες, στις έδρες του Κολοσσού, του Λαυρίου και του Αρη, συνεχίζει να αλλάζει τους ξένους παίκτες σαν τα… πουκάμισα (26 ξένοι παίκτες στα τρία χρόνια παρουσίας στην Α1) και να μην έχει σταθερότητα απόδοσης και καλής διαχείρισης για τη «φρεσκάδα» της ομάδας στις διπλές υποχρεώσεις πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δεν πετύχαμε κάτι. Δεν κερδίσαμε κάποιον τελικό. Σίγουρα κερδίσαμε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό φέτος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους βρήκαμε κουρασμένους ύστερα από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από δω και πέρα θα αποδειχτεί αν θα γίνουμε ομάδα ή θα είμαστε… μπαχάλο», υπογράμμισε ο Ντράγκαν Σάκοτα. Η ευρωπαϊκή συνέχεια της ΑΕΚ (3 νίκες- 4 ήττες) θα δοθεί σήμερα (21.30) στη Μαδρίτη, με αντίπαλο την Εστουντιάντες (4 νίκες- 3 ήττες) που είχε νικήσει (79-87) στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο γύρο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σίλβεν Λάντεσμπεργκ στην ισπανική ομάδα. Στον Ολυμπιακό, η δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα ανοίγει νέο κύκλο εσωτερικών συζητήσεων για την προσαρμογή του Βασίλη Σπανούλη (αρνητικό ρεκόρ καριέρας είναι τα εννέα λάθη στον αγώνα με την ΑΕΚ), μετά τη δίμηνη απουσία του και τον βαθμό ετοιμότητάς του, καθώς και για τη διαχείριση των τραυματιών, Πρίντεζη και Μιλουντίνοφ, ενόψει του αγώνα με την Μπάμπεργκ. Αμφότεροι αποχώρησαν τραυματίες από τον αγώνα του ΟΑΚΑ, αλλά ο τραυματισμός του Μιλουντίνοφ είναι επιπόλαιος, ενώ η κατάσταση του Πρίντεζη θα επανεκτιμηθεί σήμερα για να φανεί αν θα ακολουθήσει την αποστολή στη Γερμανία. Η επιστροφή τους στη δράση αποτελεί μεγάλη ανάγκη για τον Ολυμπιακό, ενώ θα επανεκτιμηθούν και οι πιθανότητες επιστροφής του Παπαπέτρου και του Αγραβάνη. Η κόπωση, ύστερα από 11 αγώνες στην Ευρωλίγκα και 8 στο πρωτάθλημα, αποτελεί επιπρόσθετο αλλά και αναμενόμενο πρόβλημα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος πρέπει να διαχειριστεί όλους τους διαθέσιμους παίκτες.

• Tα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής: Ρέθυμνο – Προμηθέας 82-78, Κόροιβος – ΠΑΟΚ 87-91, Λαύριο – Πανιώνιος 83-73, Τρίκαλα – Κύμη 60-71, Κολοσσός – Φάρος 94-74, Αρης – ΠΑΟ 70-88, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 66-62.

• Ελεύθεροι με εγγύηση διακοσίων χιλιάδων αφέθηκαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Αρης, Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του, από την ενδέκατη ανακρίτρια Χριστίνα Γκούμα, στην οποία απολογήθηκαν για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και για την υπόθεση διαδικτυακής πώλησης χρυσού με τον Λετονό Μίχαλς Σούμποτινς. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν την παρουσία τους σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα, ενώ δεν τέθηκε περιοριστικός όρος εξόδου από τη χώρα, με τον Νίκο Λάσκαρη να δηλώνει κατά την αποχώρησή του: «Μπήκαν οι βάσεις για την αθωότητα, τώρα θα ασχοληθούμε με τον Αρη».

Η αποστολή του Αρη βρίσκεται στην Πολωνία για το σημερινό παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα (19.30) στην 8η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αρης (3 νίκες – 4 ήττες) είχε νικήσει στον πρώτο γύρο με διαφορά έξι πόντων και χρειάζεται να επικρατήσει και πάλι της πολωνικής ομάδας (2-5) για να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή