Αποχαιρετά το Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Αποχαιρετά το Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρο «αντίο» στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αναγκασμένος να πει ο ΠΑΟΚ, μετά την έκτη ήττα που γνώρισε στην 8η αγωνιστική, από τη γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ στο κλειστό της Πυλαίας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανταγωνιστικός στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, άρχισε την τελευταία περίοδο «κυνηγώντας» διαφορά 4 πόντων (55-59), αλλά η άμυνα των φιλοξενουμένων, σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών του, απέφερε συγκομιδή, μόλις, οκτώ πόντων, έναντι των 24 που δέχθηκε.

«Εξαίρεση στον κανόνα» της επιθετικής αδυναμίας του ΠΑΟΚ ήταν το ελληνικό δίδυμο των Μαργαρίτη (15 π.) και Κατσίβελη (16 π.), ενώ οι Γκος (2 π.), Τρισέ (1 π.) και Τζόουνς (3 π.) ήταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Η Λούντβιγκσμπουργκ πήρε 18 και 13 πόντους, αντίστοιχα, από τους Αμερικανούς Γουόλκαπ και Εβανς, αλλά είχε αμυντική συνέπεια με γερμανική πειθαρχία και έφτασε εύκολα στη συγκομιδή των 83 πόντων.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται, πλέον, στην όγδοη και τελευταία θέση του δευτέρου ομίλου.

ΑΕΚ και Αρης

Αντίθετα, η διπλή εκτός έδρας ελληνική νίκη από την ΑΕΚ και τον Αρη, στην 8η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, συντελεί στην αναπτέρωση των πιθανοτήτων πρόκρισής τους στην επόμενη φάση, αλλά απομένει να αποδειχθεί αν πρόκειται για αναλαμπή μιας καλής βραδιάς ή θα είναι η αφετηρία καλύτερης πορείας στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση. H Ενωση αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση του 3ου ομίλου και είναι ισόβαθμη με τη δεύτερη Εστουντιάντες, καθώς, παρά την πρόσφατη νίκη της, δεν κάλυψε τη διαφορά πόντων από την ήττα του πρώτου γύρου. Εφόσον η ΑΕΚ νικήσει στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της, δεν πρόκειται να κινδυνέψει την πρόκρισή της. Η νέα αρχή του Ντράγκαν Σάκοτα, που είναι δοκιμασμένος σε δύσκολες αποστολές, είναι απόλυτα θετική φανερώνοντας ότι η ΑΕΚ επανακτά συνέπεια και φερεγγυότητα. Ταχεία βαθμολογική «αναρρίχηση» έκανε και ο Αρης στον 4ο όμιλο, φτάνοντας στη δεύτερη θέση, μαζί με την Οστάνδη, αλλά είναι δεδομένο ότι χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις των ξένων, μετά την αποχώρηση τριών παικτών. Τα οικονομικά περιθώρια της ΚΑΕ είναι περιορισμένα από την προσωπική δικαστική περιπέτεια του Λάσκαρη και την αναμενόμενη είσοδο Τούρκων επιχειρηματιών, που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί στην πράξη, πέραν των ανακοινώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή