Το ΝΒΑ «κατηφορίζει» προς το Μεξικό

Το ΝΒΑ «κατηφορίζει» προς το Μεξικό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάδοση και επέκταση του ΝΒΑ στο Μεξικό προετοιμάζει ο κομισάριος του αμερικανικού πρωταθλήματος, Ανταμ Σίλβερ, απευθύνοντας πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή μιας ομάδας από τη χώρα του «σομπρέρο» στην «G-League» και η οποία λειτουργεί, κυρίως, ως προθάλαμος για τους παίκτες που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των 24 κορυφαίων ομάδων που συμμετέχουν σε «θυγατρικές» διαφορετικών ονομάτων. Μπορεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να είναι έτοιμος για τα εγκαίνια του νέου τείχους που υψώθηκε σ’ ένα μεγάλο κομμάτι των συνόρων με το Μεξικό, ώστε να εμποδιστεί η είσοδος των παράνομων μεταναστών, αλλά το ΝΒΑ επιδιώκει την εξάπλωσή του στην πρωτεύουσα της γείτονος χώρας των Αμερικανών, την Πόλη του Μεξικού.

«Πρόκειται για μια ανθηρή αγορά μπάσκετ με αυξανόμενο ενδιαφέρον για τους φίλους και μεγάλη συμμετοχή των νέων» υποστήριξε ο Σίλβερ, με την ευκαιρία των δύο αγώνων των Μπρούκλιν Νετς με τους Οκλαχόμα Θάντερ και Μαϊάμι Χιτ. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν το επίκεντρο της εορταστικής εκδήλωσης της 25ης επετείου του NBA για το πρώτο παιχνίδι στο Μεξικό, το ’92. Το αμερικανικό μπάσκετ στοχεύει στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας που μπορεί να έχει η παροχή μιας θέσης στο πρωτάθλημα του NBA, από τη μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής. Tο χρονοδιάγραμμα συμμετοχής μεξικανικής ομάδας στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας αναμένεται να υλοποιηθεί από την περίοδο 2018-2019.

Οπως και τα περισσότερα επαγγελματικά αθλήματα, το NΒΑ είναι πρόθυμο να επεκτείνει την εμβέλειά του σε διεθνές επίπεδο για να αξιοποιήσει νέες ροές εσόδων. Το NFL (μπέιζμπολ) και το Major League Baseball έχουν πραγματοποιήσει αγώνες εκτός των αμερικανικών συνόρων και κινούνται στην κατεύθυνση προσέλκυσης ομάδων. Το Μεξικό έχει εκτιμηθεί ως ιδιαιτέρως δελεαστικό για το NBA, λόγω της εγγύτητάς του, σε αντίθεση με τη συμμετοχή ευρωπαϊκής ομάδας και των μακρινών ταξιδιών στις δύο ηπείρους.

Το NBA σχεδιάζει και τη δημιουργία ακαδημίας ανάπτυξης και εκπαίδευσης του μπάσκετ στην Πόλη του Μεξικού. Το πρόγραμμα ακαδημιών του ΝΒΑ έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους εφήβους σε όλο τον κόσμο προγύμναση, εγκαταστάσεις και ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου και έχει ήδη δημιουργήσει κέντρα κατάρτισης στην Κίνα (τρία), στην Αυστραλία, στην Ινδία και στη Σενεγάλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή